Overnight oats maak je de avond voor dat je het wil eten. Hartstikke simpel: je doet wat havermout in een glazen potje, giet er wat (plantaardige) melk bij met gewenste toppings en laat dat een nachtje in de koelkast staan. In de ochtend zijn alle smaken in elkaar getrokken en is de havermout zacht. Klaar is je ontbijt!
Ingrediënten voor 1 portie
- 40 gram havermout
- 2 theelepels chiazaadjes
- 1/2 theelepel kaneel
- 80 ml. plantaardige melk
- 1 kleine appel, geschild en in blokjes gesneden
- eetlepel rozijnen
- een klein handje walnoten, grof gehakt
- 1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
Benodigdheden
- Glazen lege pot met schroefdeksel
Bereidingswijze
- Doe de havermout in een glazen potje. Schep er de chiazaadjes en kaneel over. Schenk de melk erbij en roer eventueel door zodat alle havermout bedekt is met melk. Top met de appel, rozijnen, walnoten en maple syrup of agavesiroop. Schroef de deksel er op en zet een nachtje in de koelkast.
geen reacties