Dit snelle pasta gerecht eten we regelmatig. Ik heb het een aantal keer voorbij laten komen op Instagram en kreeg dan steevast berichtjes in mijn inbox met de vraag het recept te delen. Eigenlijk te simpel voor woorden maar u vraagt, wij draaien! Hierbij het recept voor deze heerlijke saus.
Ingrediënten voor 4 personen
spaghetti (ongeveer 80 gram per persoon)
olie, om in te bakken
zak AH Italiaanse roerbakgroenten courgette van 400 gram
schaal plantaardig gehakt (bijvoorbeeld van AH eigen merk of Garden Gourmet)
half potje groene pesto (deze is vegan)
fles tomatenpassata zoals deze
handje zwarte olijven
eetlepel kappertjes
Bereidingswijze
Kook de spaghetti gaat volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een beetje olie in een hapjespan of wok en bak de groenten een paar minuten op hoog vuur en voeg dan het gehakt toe en bak een paar minuten mee. Voeg de pesto toe en roer door het groenten-gehakt mengsel. Voeg dan de tomatenpassata en zwarte olijven en kappertjes toe en verwarm deze enkele minuten mee. Voeg de pasta toe aan de saus en serveer. Lekker met Wilmersburger geraspte pizzakaas of deze super makkelijk te maken vegan Parmezaanse kaas.
Variatietips
– gebruik rode pesto in plaats van groene
– gebruik andere pasta zoals penne
geen reacties