Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Momenteel ga ik door een tosti fase. Vrijwel iedere middag eet ik als lunch een tosti, komt vast door het koude weer dat ik daar onbewust zo’n zin in kreeg ineens! En deze tosti is favoriet op dit moment. Zo superlekker dat ik ‘m graag met je wil delen!

Producten

Voor deze tosti heb ik de volgende producten gebruikt:

  • volkoren casino brood van Albert Heijn, de meeste soorten zijn vegan maar let goed op dat er geen weipoeder of melk in zit
  • vegan pesto van Costa Ligure, kijk hier welke pesto’s nog meer vegan zijn
  • plantaardige geraspte mozzarella van het huismerk van Albert Heijn, deze is er ook van Jumbo en Violife bijvoorbeeld

Afdrukken

Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 persoon 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 casino volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel vegan pesto
  • 3 á 4 plakjes tomaat
  • 1/2 avocado in plakjes
  • 1 á 2 eetlepels geraspte plantaardige mozzarella

Bereidingswijze

  • Verdeel de pesto over één boterham.
  • Beleg met de plakjes tomaat, avocado en geraspte plantaardige mozarella.
  • Dek af met de andere boterham en rooster in een tosti ijzer of contactgrill tot de tosti goudbruin kleurt.
  • Snij doormidden en serveer.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Momenteel ga ik door een tosti fase. Vrijwel iedere middag eet ik als lunch een tosti, komt vast door het koude weer dat ik daar onbewust zo'n zin in kreeg ineens! En deze tosti is favoriet op dit moment. Zo superlekker dat ik 'm graag met je wil delen! Producten ...
Lees verder
Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Het is vandaag 3 november en ook is het sandwichdag! Een goede reden om een extra lekker broodje te maken. Wat dacht je van deze sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons? ...
Lees verder
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Lees verder
Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Lees verder
Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Lees verder
Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ...
Lees verder
Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien ...
Lees verder
Zoete aardappel naan met curry scramble

Zoete aardappel naan met curry scramble

Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar! ...
Lees verder
Avocado toast met scrambled tofu

Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Jolanda

    Let op: het volkoren tostibrood van de Jumbo bevat melk! En het wordt niet eens lekker knapperig…

    15 december 2022 at 20:16
    • Reply Suzanne den Toom

      Dank voor de waarschuwing! Ik zal het erbij zetten, ik heb die van AH gebruikt. Die is erg lekker!

      15 december 2022 at 20:27

    reageer

    Recipe rating