Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker!

Brabants roggebrood

Deze koop ik zelf altijd bij Albert Heijn. Het is stevig roggebrood en is best lang houdbaar. Ik rooster het in het broodrooster. Oberlander en Waldkorn roggebrood zijn ook erg geschikt om te roosteren!

Everything but the bagel seasoning

Dit is een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes, zeezout, gedroogde knoflook, gedroogde ui en maanzaadjes. Ik strooi het over van alles zoals een broodje met gebakken champignons, noodles, pizza en salades. Ik kocht het jaren geleden voor het eerst in Amerika en sindsdien ben ik er dol op. Je kunt het zelf maken zoals ik hier liet zien en in sommige toko’s is het te koop van het merk Badia zoals je hier ziet.

Geroosterde kikkererwten

Als topping gebruikte ik geroosterde kikkererwten. Die zijn lekker, voedzaam en helemaal naar je eigen smaak te bereiden. Wat je overhoudt kun je gebruiken als croutons door een salade of gewoon als snack tussendoor!

Dit heb je nodig: 

  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel zout
  • ongeveer 2 theelepels in totaal van specerijen naar smaak zoals paprika, chili, komijn en kerriepoeder. Of gebruik een halve eetlepel van een kant en klare mix zoals Baharat kruidenmix, verkrijgbaar van verschillende merken in de supermarkt.

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht uit het blik, dit wordt ook wel aquafaba genoemd en kun je veel lekkers mee maken zoals meringues. Kijk hier maar eens!
  • Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Dep de kikkererwten droog en meng met de (olijf)olie, zout en specerijen.
  • Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ongeveer 30 minuten, schep halverwege om.

Geroosterde kikkererwten

Zo stel je het broodje samen: 

  • Rooster het Brabants roggebrood (of roggebrood naar keuze) in een broodrooster.
  • Prak avocado fijn en meng met wat citroensap, peper en zout.
  • Smeer de geprakte avocado op het geroosterde Brabants roggebrood.
  • Verdeel er geroosterde kikkererwten over en vervolgens stukjes cherrytomaat en Everything but the bagel seasoning.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Sandwich met pesto en kikkererwten salade

Sandwich met pesto en kikkererwten salade

Sandwich met pesto en kikkererwtensalade , dit is een makkelijke, snelle en heerlijke lunch of met een kop soep als avondmaaltijd! ...
Broodje pulled wortel

Broodje pulled wortel

Dit broodje met pulled wortel is binnen 10 minuten klaar en zo lekker! Je kunt wortel zelf raspen of zoals ik heb gedaan, een zakje uit de supermarkt met geraspte wortel. Nog makkelijker! ...
Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Deze wrap is eenvoudig maar zorgt voor zo'n smaakexplosie! De wrap is gevuld met plantaardig roerei op basis van tofu, spinazie, avocado en krijgt een pittige kick door crispy chili olie ...
Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 15 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk! ...
Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker! Brabants roggebrood Deze koop ik zelf ...
Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Momenteel ga ik door een tosti fase. Vrijwel iedere middag eet ik als lunch een tosti, komt vast door het koude weer dat ik daar onbewust zo'n zin in kreeg ineens! En deze tosti is favoriet op dit moment. Zo superlekker dat ik 'm graag met je wil delen! ...
Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Het is vandaag 3 november en ook is het sandwichdag! Een goede reden om een extra lekker broodje te maken. Wat dacht je van deze sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons? ...
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Christien

    Oeeeeh, klinkt heel goed! Ik rooster mijn kikkererwten altijd in de airfryer! Gaat veel sneller en ik vind ze knappiger worden (max 10 min op 180 graden)

    24 maart 2023 at 11:18
    • Reply Suzanne

      Goede tip! Ik heb zelf helaas geen airfryer maar een goede tip voor mensen die er wel een hebben!

      24 maart 2023 at 11:21

    reageer