Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker!
Brabants roggebrood
Deze koop ik zelf altijd bij Albert Heijn. Het is stevig roggebrood en is best lang houdbaar. Ik rooster het in het broodrooster. Oberlander en Waldkorn roggebrood zijn ook erg geschikt om te roosteren!
Everything but the bagel seasoning
Dit is een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes, zeezout, gedroogde knoflook, gedroogde ui en maanzaadjes. Ik strooi het over van alles zoals een broodje met gebakken champignons, noodles, pizza en salades. Ik kocht het jaren geleden voor het eerst in Amerika en sindsdien ben ik er dol op. Je kunt het zelf maken zoals ik hier liet zien en in sommige toko’s is het te koop van het merk Badia zoals je hier ziet.
Geroosterde kikkererwten
Als topping gebruikte ik geroosterde kikkererwten. Die zijn lekker, voedzaam en helemaal naar je eigen smaak te bereiden. Wat je overhoudt kun je gebruiken als croutons door een salade of gewoon als snack tussendoor!
Dit heb je nodig:
- 1 blik kikkererwten van 400 gram
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 theelepel zout
- ongeveer 2 theelepels in totaal van specerijen naar smaak zoals paprika, chili, komijn en kerriepoeder. Of gebruik een halve eetlepel van een kant en klare mix zoals Baharat kruidenmix, verkrijgbaar van verschillende merken in de supermarkt.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht uit het blik, dit wordt ook wel aquafaba genoemd en kun je veel lekkers mee maken zoals meringues. Kijk hier maar eens!
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Dep de kikkererwten droog en meng met de (olijf)olie, zout en specerijen.
- Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ongeveer 30 minuten, schep halverwege om.
Zo stel je het broodje samen:
- Rooster het Brabants roggebrood (of roggebrood naar keuze) in een broodrooster.
- Prak avocado fijn en meng met wat citroensap, peper en zout.
- Smeer de geprakte avocado op het geroosterde Brabants roggebrood.
- Verdeel er geroosterde kikkererwten over en vervolgens stukjes cherrytomaat en Everything but the bagel seasoning.
Nog meer lekkere beleg ideetjes?
2 reacties
Oeeeeh, klinkt heel goed! Ik rooster mijn kikkererwten altijd in de airfryer! Gaat veel sneller en ik vind ze knappiger worden (max 10 min op 180 graden)
24 maart 2023 at 11:18Goede tip! Ik heb zelf helaas geen airfryer maar een goede tip voor mensen die er wel een hebben!
24 maart 2023 at 11:21