Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker!

Brabants roggebrood

Deze koop ik zelf altijd bij Albert Heijn. Het is stevig roggebrood en is best lang houdbaar. Ik rooster het in het broodrooster. Oberlander en Waldkorn roggebrood zijn ook erg geschikt om te roosteren!

Everything but the bagel seasoning

Dit is een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes, zeezout, gedroogde knoflook, gedroogde ui en maanzaadjes. Ik strooi het over van alles zoals een broodje met gebakken champignons, noodles, pizza en salades. Ik kocht het jaren geleden voor het eerst in Amerika en sindsdien ben ik er dol op. Je kunt het zelf maken zoals ik hier liet zien en in sommige toko’s is het te koop van het merk Badia zoals je hier ziet.

Geroosterde kikkererwten

Als topping gebruikte ik geroosterde kikkererwten. Die zijn lekker, voedzaam en helemaal naar je eigen smaak te bereiden. Wat je overhoudt kun je gebruiken als croutons door een salade of gewoon als snack tussendoor!

Dit heb je nodig: 

  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel zout
  • ongeveer 2 theelepels in totaal van specerijen naar smaak zoals paprika, chili, komijn en kerriepoeder. Of gebruik een halve eetlepel van een kant en klare mix zoals Baharat kruidenmix, verkrijgbaar van verschillende merken in de supermarkt.

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht uit het blik, dit wordt ook wel aquafaba genoemd en kun je veel lekkers mee maken zoals meringues. Kijk hier maar eens!
  • Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Dep de kikkererwten droog en meng met de (olijf)olie, zout en specerijen.
  • Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ongeveer 30 minuten, schep halverwege om.

Geroosterde kikkererwten

Zo stel je het broodje samen: 

  • Rooster het Brabants roggebrood (of roggebrood naar keuze) in een broodrooster.
  • Prak avocado fijn en meng met wat citroensap, peper en zout.
  • Smeer de geprakte avocado op het geroosterde Brabants roggebrood.
  • Verdeel er geroosterde kikkererwten over en vervolgens stukjes cherrytomaat en Everything but the bagel seasoning.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Platbrood met avocado en tahin

Platbrood met avocado en tahin

Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel! ...
Vegaburger

Vegaburger

Woah, dit was smullen! Serieus één van de lekkerste vega burgers die ik tot nu toe heb gegeten. Heel lekker met een plakje vegan kaas dat er een beetje op smelt.  ...
Turks brood met scrambled tofu

Turks brood met scrambled tofu

Wat een zalig broodje: Turks brood gevuld met scrambled tofu, hummus en allerlei groente! In dit artikel laat ik je zien hoe je een versie kunt maken van scrambled tofu die wat mij betreft het dichtste bij de versie met eieren komt.  ...
Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd.  ...
Tofu saté sandwich

Tofu saté sandwich

In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich! ...
Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt 'ie ook erg lekker!  ...
Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Onlangs maakte ik een heerlijke tagliatelle met roomsaus en...zalm op basis van papaya. Het klinkt een beetje vreemd en ook ik bekeek de recepten die ik online vond met opgetrokken wenkbrauwen, maar echt: het is hartstikke lekker. Ook kwam ik een vegan versie tegen van de bekende lox bagels: mocht ...
Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Sinds een poosje zijn ze in twee varianten te koop en ik ben er dol op: wraps op basis van groenten van No Fairytales. Al eerder maakte ik iets lekkers met de bietenwraps en nu waren we wortelwraps aan de beurt. Ik vulde ze met kort gewokte spinazie en rode ...
Rijstwafel met pindakaas en banaan

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Christien

    Oeeeeh, klinkt heel goed! Ik rooster mijn kikkererwten altijd in de airfryer! Gaat veel sneller en ik vind ze knappiger worden (max 10 min op 180 graden)

    24 maart 2023 at 11:18
    • Reply Suzanne

      Goede tip! Ik heb zelf helaas geen airfryer maar een goede tip voor mensen die er wel een hebben!

      24 maart 2023 at 11:21

    reageer