Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Deze wrap is eenvoudig maar zorgt voor zo’n smaakexplosie! De wrap is gevuld met plantaardig roerei op basis van tofu, spinazie, avocado en krijgt een pittige kick door crispy chili olie.

Kala namak

Kala namak (ook wel zwart zout genoemd) kun je kopen in biologische, sommige Aziatische supermarkten en online. Het heeft een zwavelachtige geur en smaak die heel erg op ei lijkt. Je hebt maar een klein beetje nodig! Lees er hier meer over en bekijk onderaan wat je er nog meer mee kunt maken.

Afdrukken

Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok tofu 250 gram
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ½ theelepel kala namak*
  • snuf zwarte peper
  • 2 theelepels bloem, dit is optioneel
  • olie of plantaardige boter, om te bakken
  • 4 tortilla wraps
  • hand (baby)spinazie
  • 2 avocado’s, in plakjes gesneden
  • crispy chili olie, een theelepel per wrap

Bereidingswijze

  • Laat de tofu uitlekken en verkruimel met je handen in stukjes.
  • Meng met kurkuma, kala namak, zwarte peper, bloem (optioneel, ik vind het lekker dat sommige stukjes wat krokant worden op deze manier) en bak in een koekenpan in wat olie of plantaardige boter.
  • Roer regelmatig door met een spatel en bak voor een paar minuten tot het begint te kleuren.
  • Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel en snij in plakjes.
  • Verwarm de tortilla wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en beleg met de (baby)spinazie, plakjes avocado en crispy chili olie.
  • Vouw de wrap dicht en eet smakelijk!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star