Pulled carrot

Pulled gerechtjes zijn hot: zo komen er steeds meer varianten op het originele pulled pork. Ik maakte al eerder pulled jackfruit en pulled oesterzwammen en nu heb ik toch weer zoiets waanzinnig lekkers ontdekt: pulled carrot, oftewel wortel. Woah, dit is serieus genieten én supersimpel om te maken. Kijk maar! 

Ingrediënten voor 2 broodjes
2 winterwortels
1 rode ui
scheutje olie, zoals zonnebloemolie of olijfolie
zwarte peper
barbecue saus *
broodjes

* dit kun je natuurlijk zelf maken, maar ik ben erg van het gemak 😀 en koos voor dit gerecht de barbecue saus van het huismerk van Albert Heijn.

Benodigdheden
juliennerasp, ik vind deze van Dille en Kamille heel fijn. Kost maar een paar euro en ik gebruik ‘m al jaren! Wel met de hand afwassen, dan blijft hij mooi en scherp.
bakplaat
bakpapier
aluminiumfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de wortels in stukken en vervolgens in sliertjes met de juliennerasp. Snij de rode ui doormidden en vervolgens in dunne ringen. Meng de wortel met de ui en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet er een beetje olie overheen., bestrooi met versgemalen zwarte peper en meng dan alles goed door. Dek het af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven, schep om met een vork en bak nogmaals een kwartiertje. Laat het mengsel iets afkoelen en doe het dan in een pannetje, samen met wat barbecuesaus. Verwarm en verdeel over de broodjes.

Nog meer lekkere beleg ideetjes? Klik hier!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Hermien - KouweKleren

    Hmm de juliennerasp is hier ook een veelgebruikt keukenhulpstuk, maar op dit idee was ik nog niet gekomen! Ik maak vaak springrolls met reepjes courgette en wortel. Dit klinkt goed!

    5 februari 2018 at 21:48
  • reageer