Plantaardige chocolademousse

Deze chocolademousse maak je in 5 minuten. Het is een kwestie van een aantal ingrediënten in een keukenmachine of blender doen en klaar! En lekker dat het is! Het hoofdingrediënt van deze mousse is silken tofu, oftewel zijden tofu.

Silken tofu

Silken tofu, ook wel zijden tofu genoemd is verkrijgbaar bij biosupermarkten, Aziatische supermarkten en toko’s. Het is een zachte variant en wordt veel gebruikt als basis van desserts. Op deze pagina kun je meer recepten zien met dit veelzijdige ingrediënt!

Chocolade

Voor deze chocolademousse heb ik een combinatie van cacao en pure chocolade gebruikt. De meeste soorten pure chocolade zijn vegan en hoe hoger het percentage cacao, hoe beter het voor je is. Ik heb express nog wat heel kleine stukjes chocolade in de mousse gelaten. Dit geeft een extra lekkere bite. Wil je dit niet, laat de keukenmachine of blender draaien tot de chocolademousse helemaal egaal is en er geen stukjes chocolade meer te zien zijn.

Zout

Zout in chocolademousse? Ja, een heel klein beetje haalt de smaak van chocolade nog meer naar boven! Probeer het eens. Ik kwam trouwens jaren geleden op het idee om dit te doen na het zien van deze scene in de serie Modern Family.

Bewaren

Bewaar de chocolademousse in de koelkast. Ik vond het een paar uur later nog lekkerder en wat steviger. Maak deze dus vooral van te voren als dat zo uit komt!

Slagroom

Wil je er slagroom op? Dat kan heel gemakkelijk plantaardig met bijvoorbeeld de vegan slagroom in spuitbus van het huismerk van AH of Jumbo. Of maak zelf plantaardige slagroom zoals naar dit recept. Garneer de chocolademousse met de plantaardige slagroom pas op het moment dat je het serveert, want het zakt vrij snel in.

Afdrukken

Plantaardige chocolademousse

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 á 3 porties 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje silken tofu 300 gram
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 theelepels agavesiroop, of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • snufje zout, optioneel maar haalt de chocoladesmaak nog meer naar boven
  • plantaardige slagroom

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten behalve de plantaardige slagroom in een keukenmachine of blender.
  • Serveer in schaaltjes en garneer met plantaardige slagroom en eventueel wat fijn geraspte pure chocolade.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star