Kokos slagroom

Een zuivelvrij en lekker alternatief voor gewone slagroom kun je heel eenvoudig maken met een blik kokosmelk. Ik heb dit eerder geprobeerd en toen mislukte het: waarschijnlijk had ik niet de juiste kokosmelk gekocht. Dit maal werkte het wel prima met de kokosmelk van Fairtrade Original. Deze kun je gewoon in de supermarkt kopen voor rond de € 1,19.

Kokos slagroom

Je maakt het als volgt: zet het blik een nacht in de koelkast. Hoe kouder de kokosmelk, hoe dikker het wordt. Open het blik en giet het in een vergiet boven een schaaltje. De vloeibare kokosmelk kun je ergens anders voor gebruiken, bijvoorbeeld voor één van deze gerechten. Klop de hardere kokos met een handmixer tot het er uit ziet als slagroom. Voeg eventueel wat suiker of ander zoetmiddel toe.

Deze slagroom is een paar dagen in de koelkast te bewaren, voor gebruik eventueel wel weer even opkloppen met de mixer. Lekker bij ijs, cake of gebak! Op de foto zie je wat kokos slagroom met een kaneelbroodje, daar volgt het recept ook binnenkort van.

Kokos slagroom

Kokos slagroom

Kokos slagroom

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply MamaJo

  Sjonge waar haal jij toch de tijd vandaan om steeds van die lekker dingen te maken?? 😉

  25 februari 2015 at 19:41
 • Reply Paperblooming Prints

  Oeh dit ziet er heerlijk uit!

  26 februari 2015 at 14:36
 • reageer