Deze repen zijn een onwijs lekkere én gezondere variant op de welbekende Bounty’s.
Ingrediënten
bodem
1 1/2 cups/110 gram geraspte kokos
1 cup/130 gram dadels, 10 minuten geweekt in water
1 cup/100 gram amandelmeel
2 tbsp/30 ml. agave siroop
2 tbsp/14 gram cacaopoeder
2 tbsp/24 gram chiazaadjes
vulling
1 cup/110 gram cashewnoten, 2 uur geweekt in water
3 cups/225 gram geraspte kokos
2 tbsp/30 ml. gesmolten kokosolie
1 tsp/5 ml. vanille extract
1/3 cup/80 ml. agave siroop
topping
1/2 cup/50 gram cacaopoeder
1/2 cup/120 ml. gesmolten kokosolie
1/4 cup/60 ml. agave siroop
Bereidingswijze
Bekleed een vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm. met bakpapier.
Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot het een kruimelige structuur heeft dat, door de dadels, plakkerig is. Stort het mengsel in het bakblik en druk stevig aan en zet in de koelkast.
Meng de ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine. Stort dit over de bodem in het bakblik en druk aan met een vork.
Maak de topping door de cacaopoeder, gesmolten kokosolie en agave siroop in een kom te mengen. Giet dit over de kokoslaag in het bakblik.
Zet het bakblik minimaal een half uur in de koelkast of vriezer zodat de bovenste laag hard kan worden. Snij daarna in repen. Bewaren in de koelkast of vriezer.
Het recept komt hier vandaan.
8 reacties
Ik heb net ontbeten en het water loopt me zo uit de mond want alleen al bij het kijken naar de foto met
26 februari 2015 at 08:10het lekkers zou ik zode boodschappen willen kopen en het dan willen maken 😉
Haha, leuk om te horen! 🙂
26 februari 2015 at 10:12Zou je iets kunnen aanraden ter vervanging van cashewnoten?
26 februari 2015 at 10:39Ik zou het namelijk graag eens willen maken, maar mag die niet eten ivm een intolerantie 🙁
Ik MOET gewoon binnenkort eens iets gaan maken, zoiets als dit bijvoorbeeld….zucht…
26 februari 2015 at 20:15Ik ga ze voor de tweede keer maken morgen voor mijn verjaardag. Zes weken geleden zijn ze heel goed bevallen! Hoewel ik andere noten heb gebruikt en sesamzaad ipv chiazaad omdat ik dat in huis had. Ik heb ze speciaal gemaakt voor een gast met Diabetes type 1. Omdat er zoveel vezels inzitten en niet zulke snelle suikers is dit voor hen een beter regelbaar tussendoortje.
12 mei 2016 at 21:33niet -zoveel- snelle suikers moet ik zeggen…
12 mei 2016 at 21:42zonet gemaakt!! super lekker vooral het cacao laagje bovenop. Dank je voor jouw recept!
16 juli 2020 at 22:35Goed om te horen! ?
17 juli 2020 at 07:54