Vegan in de Aziatische supermarkt #8

Wist je dat je in de Aziatische supermarkt terecht kunt voor veel vegan producten? Ik kom er dan ook graag en regelmatig. Ik laat je in deze serie zien wat ik er zoal koop. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de supermarkt!

Een bescheiden buit van 4 artikelen dit keer!

Panko

Panko is Japans paneermeel en kun je tegenwoordig ook in zo’n beetje alle supermarkten kopen, maar het was voordeliger in de Aziatische supermarkt.

Ik gebruik het om bijvoorbeeld tofu een krokant laagje te geven.

Dit heb ik er zoal mee gemaakt: avocado fries, als topping op lasagne, crispy bloemkool ‘chicken’ wings, uienringen met dip en vegan banh mi:

Golden Curry curryblokjes

Met deze curryblokjes maak je in een handomdraai een lekkere currysaus. Verkrijgbaar in verschillende varianten, ik koos medium hot.

En ik maakte er katsu curry mee zoals ik die voor het eerst at bij Wagamama.

Silken tofu

Silken tofu is een zachtere tofu dan die we kennen uit de supermarkt. Ideaal om te gebruiken voor desserts of sauzen.

Dit heb ik er zoal mee gemaakt:

vegan tiramisu

vegan speculaas tiramisu

vegan frambozen tiramusu

vegan Oreo cheesecake

vegan kokos cheesecake

vegan chocolade kwarktaart

vegan lemon bars

vegan boerenomelet

lasagne bologese met vegan kaassaus

zomerse pastasalade

gestoomde silken tofu

Lao Gan Ma Kohlrabi, peanuts & tofu in chili oil

Het is sinds een poosje ontzettend populair, de TikToks erover vliegen je om je oren en ook ik ben fan: crispy chili oil! Ik had er  niet zulke hoge verwachtingen van. Hoe bijzonder kon dat nu zijn, chili in olie? Tot ik het proefde: wat een smaaksensatie! Inmiddels ben ik van mijn eerste kleine pot overgestapt op de grote pot en die gaat hard.

Ik doe het zo’n beetje overal over: noodles, rijstwafels, komkommer of gewoon zo een lepeltje. Het is zo lekker! Deze komt in zeker in mijn lijstje met dé ontdekkingen van 2023.

En nu kwam ik deze variant tegen met koolraap, pinda’s en tofu. Dit is ook erg lekker met hartige pinda’s en smakelijke kleine blokjes koolraap en tofu.

 

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de Aziatische supermarkt. Bekijk hieronder de andere delen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Evelien

    Ik heb hier de chili Oolie van Lee Kum Kee maar dat is dus een andere dan de crispy chii olie?

    24 maart 2023 at 19:28
    • Reply Suzanne

      Die ken ik zelf niet, maar als ik naar de ingrediënten kijk komt het overeen.

      26 maart 2023 at 11:21

    reageer