Zomerse pastasalade

Deze salade is ideaal als maaltijd tijdens warme zomeravonden, waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De restjes zijn heerlijk de dag erna als lunch. Je kunt volop variëren met de groente die je in huis hebt!

Ingrediënten
300 gram pasta naar keuze
1/2 groene paprika
1/2 gele paprika
1 tomaat
1/2 rode ui
250 silken tofu *
2 eetlepels gedroogde dille
45 ml. agave siroop
1/4 teaspoon zeezout
1/4 teaspoon zwarte peper
1/4 teaspoon knoflookpoeder
2 tablespoons/30 ml. witte wijnazijn
2 tablespoons/30 ml. olijfolie
1 tablespoon/15 ml. mosterd
water om eventueel de saus te verdunnen

* let op: dit is niet het stevige blok tofu dat je in de meeste supermarkten tegenkomt. Silken tofu is zacht en kun je kopen in Aziatische supermarkten en toko’s.

Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snij de paprika en tomaat in kleine blokjes. Maak de dressing door de silken tofu te mengen met de rest van de ingrediënten in een blender of keukenmachine. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is. Meng de saus met de pasta en groenten. Zet minimaal 1-2 uur ik de koelkast, zo trekken de smaken goed in en wordt de dressing iets dikker.

Variatietip
Gooi er een handje kappertjes en/of blokjes augurk door.

Gebaseerd op dit recept.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer