Vegan frambozen tiramisu

Onlangs maakte ik een heel lekkere vegan tiramisu. Ik besloot een zomerse variant te maken met frambozen in plaats van koffie en de biscuitjes heb ik vervangen door een lekkere vanille cake. Zalig! 

Silken tofu

Voor deze tiramisu gebruikte ik silken tofu als room/crémelaag. Deze variant van tofu is een stuk zachter dan de stevigere blokken die je waarschijnlijk kent uit de supermarkt. Het is door de structuur en de milde smaak perfect toepasbaar voor desserts, maar ook soepen en sauzen. Wil je er meer over lezen en zien wat je er nog meer mee kunt maken? Kijk dan eens naar dit artikel Tofu en tempeh: wat is het en hoe bereid je het?

Ingrediënten

  • 300 gram silken tofu
  • 125 gram bevroren frambozen
  • scheut frambozensiroop (of vloeibaar zoetmiddel naar keuze zoals agavesiroop)
  • vegan vanille cake volgens dit recept. Bak de cake echter niet in een cakeblik maar in een vierkant brownieblik zodat de cake plat blijft. Snij na het afkoelen de cake doormidden in de lengte zodat je twee lagen hebt. Je houdt als het goed is wel cake over, maar dat kun je gewoon zo opeten of ergens anders in verwerken.
  • handje gevriesdroogde frambozen. Kun je hier niet aan komen? Bij de Action kun je zakjes gevriesdroogde aardbeien kopen. Deze heb ik zelf gebruikt en smaakt hier heel lekker bij!

Benodigdheden

  • keukenmachine of blender
  • schaal van ongeveer 15 cm. x 15 cm.

Bereidingswijze

  • Bak de cake en laat afkoelen.
  • Meng de silken tofu, frambozen en frambozensiroop in een blender of keukenmachine tot een egaal mengsel.
  • Bekleed de bodem van de schaal met een laag cake.
  • Verdeel er een laag tofu-frambozen mengsel over.
  • Dek af met een laag cake en vervolgens weer een laag van het mengsel.
  • Verkruimel de gevriesdroogde frambozen erover.
  • Zet een uurtje in de koelkast en serveer.

Toch liever een vegan versie van de traditionele tiramisu? Kijk hier voor het recept!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Char

    Ziet er lekker uit. Hoe lang zou dit goed blijven in de koelkast? Kan ik het een dag van te voren maken of zal ik dan alleen de cakes bakken en het mengsel vlak van te voren ertussen en erop doen?

    15 augustus 2018 at 11:16
    • Reply Suzanne

      Je kunt het zeker een dag van te voren maken! Bij mij was alles nog prima de dag erna. 🙂

      15 augustus 2018 at 13:23

    reageer