Vegan tiramisu

Weer zoiets dat al tijden op mijn te maken lijstje stond. Het kwam er maar steeds niet van, tot afgelopen weekend. Ik maakte deze tiramisu met als basis silken tofu, ook wel bekend als zijden tofu. En dat heeft me toch goed uitgepakt! Fabien, die normaal totaal niet houdt van dingen waar tofu in zit vond dit zelfs lekker én het helemaal precies lijken op the real thing. Ik ben het met hem eens! 

Silken tofu

Deze variant van tofu is een stuk zachter dan de stevigere blokken die je waarschijnlijk kent uit de supermarkt. Het is door de structuur en de milde smaak perfect toepasbaar voor desserts, maar ook soepen en sauzen. Wil je er meer over lezen en zien wat je er nog meer mee kunt maken? Kijk dan eens naar dit artikel Tofu en tempeh: wat is het en hoe bereid je het?

Afdrukken

Vegan tiramisu

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 gram silken tofu (ik gebruikte deze)
  • 175 ml. koude sterke koffie of espresso
  • 125 gram plantaardige margarine (ik gebruikte AH plantenmargarine)
  • 3 eetlepels suiker
  • 35 ml. sinaasappelsap
  • 25 ml. Amaretto of rum
  • vegan biscuits, zie notities
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Smelt de margarine in een steelpan en laat afkoelen.
  • Meng de tofu, sinaasappelsap, rietsuiker en Amaretto of rum in een blender en voeg beetje bij beetje de margarine toe tot het een egaal mengsel is.
  • Schenk de koffie of espresso in een platte schaal
  • schaal van ongeveer 15 cm. x 15 cm. of diep bord en doop de koekjes er in. Leg 1 laag in koffie gedoopte koekjes in de schaal.
  • Bedek met een laag van het tofu mengsel, bedek met een laag koekjes en ga zo door. Eindig met een laag met het tofu mengsel.
  • Bestrooi met cacaopoeder.
  • Zet een nacht in de koelkast.
  • Ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Notities

  • Ik gebruikte deze van Veganz die je in sommige grote filialen van AH kunt kopen. Je kunt ook digestive koekjes gebruiken, die zijn meestal vegan.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer