Bloemkool chili ‘chicken’ wings

Denk je bij het lezen van de titel: oh bloemkool? Nee, dat lust ik niet dus dit recept is niks voor mij. Ho! Stop! Trust me: dat deze ‘chicken’ bites van bloemkool gemaakt zijn, proef je straks echt niet meer. Of nou ja, misschien een heel klein beetje in de verte. Maar het lijkt in elk geval weinig meer op de bloemkool zoals we die normaal kennen: gekookt op je bord naast de aardappelen of als topping in een Sabih. De structuur is anders door de manier van garen en de smaak is gewoon…out of this world zo lekker. Probeer het eens. Of wacht even tot het volgende ‘chicken wings’ recept er op staat hier, want ik heb twee versies gemaakt. Deze is niet krokant, maar die er nog aan komt wel. Beiden zijn superlekker!

Ingrediënten
1 medium bloemkool, in kleine roosjes
3/4 cup/125 gram bloem
3/4 cup/180 ml. water
2 teentjes knoflook, geperst of heel fijngesneden
1/2 tsp uienpoeder
1/4 tsp paprikapoeder
1/4 tsp peper
1/4 tsp zout
15 ml. olijfolie
80 ml. zoete chilisaus

Bereidingswijze
Verwarm  de oven voor op 230 graden. Meng de bloem, water, knoflook, uienpoeder, paprikapoeder, peper en zout in een kom. Voeg de bloemkool aan dit mengsel toe en zorg dat alle roosjes bedekt worden ermee. Vet een bakplaat in met wat olie en stort de bloemkoolroosjes hierop. Bak voor 15 minuten in de oven, schep halverwege om. Meng in een aparte kom de chilisaus met de olijfolie. Doe hier de bloemkool uit de oven in en zorg ook hier dat alle roosjes bedekt zijn met het chilisaus-olijfolie mengsel. Bak de bloemkoolroosjes nog zo’n 10 minuten in de oven.

Ook heel lekker bij een speciaalbiertje uit de Beer in a Box!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer