Dit is eeen plantaardig alternatief voor chicken wings op basis van bloemkool. Heerlijk met een sausje of op een wrap!
Bloemkool chili ‘chicken’ wings
Ingrediënten
Scale
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 50 gram bloem of kikkererwtenmeel
- 125 ml. water
- 1 teaspoon knoflookpoeder
- 1/2 teaspoon zout
- 1 teaspoon plantaardige boter
- 165 gram Frank’s hot sauce, zie notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de bloem of het kikkererwtenmeel, water, knoflookpoeder en zout tot een glad beslag.
- Meng de bloemkoolroosjes met het beslag en zorg dat ieder roosje is bedekt ermee. Leg de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in de oven voor 15 minuten, draai ze halverwege om.
- Meng de gesmolten boter met hot sauce in een grote schaal.
- Meng de bloemkoolroosjes hiermee en bak ze nogmaals 25 minuten in de oven.
- Lekker met een sausje, zie notities of op een wrap met sla, komkommer en wortel.
Notities
- Dit is een recept van Popsugar.
- De hot sauce in dit recept kun je onder andere bij Albert Heijn kopen: Frank’s Red Hot Original sauce.
- Lekker met een sausje van vegan mayonaise (bijvoorbeeld van Remia Mayolijn) verdund met wat water, peper, zout en peterselie.
Trefwoorden: vegan, veganistisch, chicken wings, cauliflower chicken wings, bloemkool wings, bloemkool
Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!
1 reactie
Is 165 gram hotsauce niet heel veel? Dat is meer dan het hele flesje?
29 oktober 2020 at 12:50