Afdrukken

Bloemkool chili ‘chicken’ wings

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 50 gram bloem of kikkererwtenmeel
  • 125 ml. water
  • 1 teaspoon knoflookpoeder
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1 teaspoon plantaardige boter
  • 165 gram Frank’s hot sauce, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de bloem of het kikkererwtenmeel, water, knoflookpoeder en zout tot een glad beslag.
  • Meng de bloemkoolroosjes met het beslag en zorg dat ieder roosje is bedekt ermee. Leg de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in de oven voor 15 minuten, draai ze halverwege om.
  • Meng de gesmolten boter met hot sauce in een grote schaal.
  • Meng de bloemkoolroosjes hiermee en bak ze nogmaals 25 minuten in de oven.
  • Lekker met een sausje, zie notities of op een wrap met sla, komkommer en wortel.

Notities

  • Dit is een recept van Popsugar.
  • De hot sauce in dit recept kun je onder andere bij Albert Heijn kopen: Frank’s Red Hot Original sauce.
  • Lekker met een sausje van vegan mayonaise (bijvoorbeeld van Remia Mayolijn) verdund met wat water, peper, zout en peterselie.