Tijdens onze vakantie in Amerika onlangs raakte ik verslingerd aan een drankje dat daar verkrijgbaar is bij Starbucks: de Pink Drink. Hier niet te koop, dus maakte ik ‘m thuis na. Na een aantal pogingen is het me gelukt om een versie te maken die dicht in de buurt komt van het origineel!
Het origineel
Secret menu
Dit drankje was eerst alleen bekend via het Secret Menu. Dat zijn drankjes die niet officieel op het menu staan, maar vaak via social media bekendheid krijgen. Zo ook met de Pink Drink. Ik kreeg van een aantal mensen die bij Starbucks werken de tip om een hibiscus tea refresher met kokosmelk en ijsblokjes te bestellen, dat zou er erg op lijken. Ik was benieuwd en bestelde er een hier bij de lokale Starbucks. Ik vond ‘m echter helaas totaal niet lijken, alleen de kleur kwam overeen. Het was waterig en niet zo zoet als de Pink Drink in Amerika.
Aardbeien en passievrucht
Na het bestuderen van de ingrediënten van de Pink Drink dook ik de keuken in. De basis voor deze versie is aardbei, passievrucht en acai poeder. Wat agave siroop, kokosmelk, ijsblokjes erbij en natuurlijk de gevriesdroogde aardbeien!
Pink Drink
- Genoeg voor: 1 persoon 1x
Ingrediënten
- 5 diepvries aardbeien, ongeveer 75 gram
- 1 blokje bevroren passievrucht van AH
- scheutje agave siroop, of zoetmiddel naar keuze
- 1 – 2 theelepels açaipoeder
- 200 ml. kokosmelk
- handje gevriesdroogde aardbeien, zie notities
- ijsblokjes
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten behalve de ijsblokjes en gevriesdroogde aardbeien in een blender.
- Doe wat ijsblokjes en gevriesdroogde aardbeien in een glas en schenk het mengsel erbij.
Notities
- Gevriesdroogde aardbeien kun je onder ander bij Albert Heijn kopen en ook bij de Action.
Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!
3 reacties
heel lekker
11 juli 2020 at 11:41Kan het ook met amandel melk? Of gewone melk?
15 maart 2021 at 10:51Ja, dat kan zeker! Alleen gebruikt Starbucks kokosmelk, vandaar dat ik het hierbij ervoor koos. Maar je kunt elke plantaardige melk gebruiken die je wil!
15 maart 2021 at 10:57