Vegan Fast Food Friday #29: knoflook Texas Toast burgers

Vergeet hamburgerbroodjes. Probeer eens Texas Toast! Dat is in boter gebakken brood in de koekenpan. Ik wreef de toast in met knoflook en dat is echt een aanrader.

Brood

Voor deze toast vind ik persoonlijk wit brood het lekkerst. Meestal is wit brood niet vegan, maar er zijn gelukkig uitzonderingen zoals wit tijgerbrood van bijvoorbeeld AH en Jumbo. Ik koos voor het witte tostibrood van AH huismerk, deze is luchtig en perfect om deze toast te maken.

Hamburgers

Je kunt kiezen voor kant en klare vegan hamburgers zoals:

  • AH Terra plantaardige burgers
  • Beyond Meat burgers
  • De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • Garden Gourmet vegan burgers
  • Garden Gourmet sensational burgers
  • Jumbo vegan burgers
  • Jumbo vegan burgers diepvries
  • Jumbo verse vegan burgers
  • Redifine Meat premium burgers
  • This plantaardige burgers

Ik heb plantaardig kneedbaar gehakt gebruikt waarmee ik zelf burgers heb gevormd. Een handig trucje hierbij is om een deksel te nemen van een lege pindakaaspot of beter nog een mason jar met losse onderkant. Leg daarin een stukje huishoudfolie en vul het deksel met plantaardig gehakt. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zo heb je gelijkmatige burgers. Voordeel hiervan is dat je ze zo groot of klein en dik of dun kunt maken als je wil en eventueel nog kunt kruiden naar smaak. Zo ziet dat er uit, deze burgers maakte ik eerder:

Afdrukken

Knoflook Texas Toast burgers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • klont plantaardige boter
  • 4 sneetjes brood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 schaal kneedbaar plantaardig gehakt
  • 2 eetlepels vegan mayonaise
  • 2 eetlepels barbecue saus
  • 1 tomaat, in dunne plakken gesneden
  • handje ijsbergsla, in reepjes gesneden

Bereidingswijze

  • Smelt een klont plantaardige boter in een koekenpan.
  • Leg de boterhammen in de pan, wentel door de boter en draai om en bak aan beide kanten goudbruin.
  • Snij een knoflookteentje doormidden en wrijf met de snijkant over de nog warme toast.
  • Veeg de pan schoon.
  • Vorm 4 gelijke burgers van het plantaardig gehakt en bak deze aan beide kanten in de koekenpan, bij de meeste heb je hier geen boter of olie voor nodig.
  • Smeer een laag vegan mayonaise over 2 boterhammen en barbecuesaus over de andere 2.
  • Verdeel 2 burgers over de toast, beleg met ijsbergsla en plakken tomaat en dek af met de overige toast.
  • Snij de toast doormidden en serveer met patat.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star