Zin in iets lekkers bij de soep of gewoon voor tussendoor? Probeer dan eens dit knoflookbrood. Heel eenvoudig om te maken en hartstikke lekker!
Knoflookbrood
- Genoeg voor: 14 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 ciabatta brood
- 125 gram plantaardige boter, zie notities
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- snuf zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij het ciabatta brood in de lengte doormidden en vervolgens in 7 gelijke stukken. Je hebt nu 14 stukken uit de onder- en bovenkant van het brood. Leg de met de snijkant naar boven op de bakplaat.
- Pers de knoflook en meng met de boter, zeezout en peterselie.
- Smeer op de plakken brood met een een laagje boter.
- Zet 10 minuten in de oven of tot de broodjes beginnen te kleuren.
Notities
Ik gebruikte hiervoor de margarine van Alpro.
Trefwoorden: knoflookbrood, ciabatta, brood, knoflook, peterselie, boter, Alpro, zout, zeezout, vegan, veganistisch, vegetarisch, vega
1 reactie
Ooooh goddelijk, ik houd hiervan <3
20 februari 2019 at 13:35