Knoflookbrood

Zin in iets lekkers bij de soep of gewoon voor tussendoor? Probeer dan eens dit knoflookbrood. Heel eenvoudig om te maken en hartstikke lekker!

Afdrukken

Knoflookbrood

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 14 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 125 gram plantaardige boter, zie notities
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • snuf zeezout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij het ciabatta brood in de lengte doormidden en vervolgens in 7 gelijke stukken. Je hebt nu 14 stukken uit de onder- en bovenkant van het brood. Leg de met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  • Pers de knoflook en meng met de boter, zeezout en peterselie.
  • Smeer op de plakken brood met een een laagje boter.
  • Zet 10 minuten in de oven of tot de broodjes beginnen te kleuren.

Notities

Ik gebruikte hiervoor de margarine van Alpro.

Trefwoorden: knoflookbrood, ciabatta, brood, knoflook, peterselie, boter, Alpro, zout, zeezout, vegan, veganistisch, vegetarisch, vega

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mariëlle

    Ooooh goddelijk, ik houd hiervan <3

    20 februari 2019 at 13:35
  • reageer