Avocado fries

Dit stond al zo lang op mijn te maken lijstje, nu kwam het er eindelijk van: avocado fries! Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Frietjes van avocado met een crispy jasje. Ik ben aangenaam verrast en begrijp de hype: waanzinnig lekker!

Ingrediënten
1 tablespoon/10 gram gebroken lijnzaad
1/4 cup/60 ml. water
50 gram panko *
1/2 tablespoon chilipoeder
1 teaspoon zout
1/4 teaspoon zwarte peper
1/4 teaspoon gerookte paprikapoeder
kopje maizena
2 avocado’s

* panko zijn Japans broodkruimels, je kunt deze vinden in toko’s, Aziatische winkels en in sommige supermarkten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de gebroken lijnzaad met het water in een kommetje en zet apart. Meng de panko met de chilipoeder, zout, zwarte peper en gerookte paprikapoeder en zet apart. Doe het kopje maizena in een schaaltje of diep bord en zet apart. Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Snij de vervolgens in plakjes, ik vind het handiger om dit met schil te doen en dan vervolgens de schil van de plakjes te snijden. Haal de plakjes door de maizena en leg op een bakrooster. Haal de plakjes vervolgens eerst door het lijnzaad-water-mengsel en dan meteen door de panko en leg ze dan op het bakrooster. Bak de avocado fries 15 – 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Maak er eventueel een lekker dipsausje bij: ik mengde wat vegan mayonaise met sriracha.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer