Vegan in de Aziatische supermarkt #7

veganistische vegan plantaardige plantbased gelatinevrije halal spekkies spek spekjes

Wist je dat je in de Aziatische supermarkt terecht kunt voor veel vegan producten? Ik kom er dan ook graag en regelmatig. Ik laat je in deze serie zien wat ik er zoal koop. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de supermarkt!

Van boven naar beneden en van links naar rechts!

Chinese dumpling sheets

Deze diepgevroren dunne velletjes ga ik gebruiken om zelf dumplings mee te maken. Voor een pakje met 200 gram betaalde ik € 1,99 bij Amazing Oriental.

Vermicelli noodles

Deze dunne vermicelli noodles gebruik ik om spring rolls mee te maken en deze keer ga ik ze ook in de dumplings verwerken. Een pakje met 100 gram kost € 0,55 bij Amazing Oriental.

Otafuku vegan yakisoba sauce

Deze saus is ideaal om yakisoba noodles mee te maken, dat is een Japans wokgerecht. Van dit zelfde merk koop ik ook wel eens de heerlijke Okinomiyaki sauce die ik hier eerder liet zien! Ik betaalde € 3,89 bij Amazing Oriental.

Kiki & Lala cotton candy mini marshmallows

Een gouden vondst: vegan mini marsmallows! Ik heb de verpakking bij wijze wel 10 keer gecheckt: ze zijn echt vegan en bevatten geen gelatine! Het enige wat feitelijk niet-vegan zou kunnen zijn is het ‘aroma’, maar dit komt in de praktijk vrijwel nooit voor. Ik ga het proberen na te vragen om het bevestigd te krijgen, maar voor nu ga ik er van uit dat deze vegan zijn. Ze smaken ook echt exact zoals de vegan mini marshmallows die ik van andere merken eerder probeerde. Ze zijn verpakt in kleine mini zakjes met 6 stuks. Prijzig, maar het absoluut waard voor af en toe! Ik kocht ze bij Amazing Oriental voor € 4,89 voor een grote zak met 180 gram. Meer lezen over veganisme en aroma? Dan raad ik je dit artikel aan.

veganistische vegan plantaardige plantbased gelatinevrije halal spekkies spek spekjes

TRS Black salt

Deze heb ik al vaker gedeeld, maar vond het weer de hoogste tijd omdat

  • de verpakking is vernieuwd
  • ik het al lang niet meer had gezien bij Amazing Oriental en nu ineens bij de bakpoeder en dergelijke zag staan!

Mocht je dit niet kennen, het is een absolute aanrader. Met black salt, oftewel kala namak oftewel zwart zout geef je gerechten de typische zwavelachtige geur en smaak van ei. Lees er alles over in dit artikel en kijk onderaan voor recepten ermee! Ik kan niet terugvinden wat ik ervoor betaalde maar het was rond een euro voor een zakje.

Buenas sweet purple yam spread ube

Deze spread op basis van paarse zoete aardappel kun je voor van alles gebruiken: als dessert, op taarten of bij ijs bijvoorbeeld. Het bestaat uit rietsuiker en zoete aardappel. Ik betaalde bij Amazing Oriental € 3,69 voor een pot met 340 gram.

Healthy boy mushroom vegetarian sauce

Ik betaalde bij Amazing Oriental € 4,59 voor een fles met 700 ml. inhoud. Dit is een lekkere saus op basis van sojasaus en paddenstoelen die je kunt gebruiken in bijvoorbeeld wokgerechten en soepen.

Lee Kum Kee dumpling sauce

Voor bij de vegan dumplings die ik ga maken heb ik deze sauce gekocht. Ik betaalde hiervoor € 2,25 bij Amazing Oriental.

Fried gluten with peanuts

Bij ieder bezoek aan de Aziatische supermarkt probeer ik minstens één product te kopen die ik nog niet eerder heb geprobeerd. Deze keer was dat onder andere dit product: gefrituurde gluten met pinda’s. Ik vind ze lekker en de combinatie erg apart maar zeker voor herhaling vatbaar! Ik betaalde € 3,35 voor een pot met 370 gram.

Pompourin mango flavor twisted marshmallows

Dit is volgens mij de eerste keer dat ik vegan spekkies ben tegengekomen! Net als bij de mini marshmallows heb ik de verpakking uitgebreid gecheckt en kan niets dierlijks ontdekken. De enige maar is ook hier het aroma zoals ik eerder beschreef. Voor mij geen reden om ze niet te proberen. Ze zijn heerlijk, lijken op de real thing maar ik merk aan de structuur dat ze niet gemaakt zijn met gelatine, de spekkies die ik vroeger at waren veel meer ‘stretchy’. Het enige nadeel aan deze spekkies is dat ze per stuk verpakt zijn. Dat is helaas wel met veel meer producten in de Aziatische supermarkt. Voor een grote zak met 160 gram betaalde ik bij Amazing Oriental € 4,69.

mini marshmallows vegan veganistisch plantaardig plantbased gelatinevrij halal

Po-ku mushrooms

Deze donkrbruine padfdenstoelen genaamd Po-Ku in blik ga ik gebruiken voor de vulling van de dumplings. Ik betaalde bij Amazing Oriental € 1,29 voor een blik met 284 gram.

Goeld veg seekh kebab

Wat een leuke vegan vondst op de diepvriesafdeling van Aziatische supermarkt Wah Nam Hong! Ik was nog niet bekend met seekh kebabs. Dit is een soort kebab die afkomstig is uit India en Pakistan en heel populair is in Zuid-Azië. Deze seekh kebabs bestaan uit onder andere aardappel, ui, bloemkool en andere groenten.

Voor een doos met 10 stuks betaalde ik € 4,79 bij Wah Nam Hong.

Thai Dancer heart of palm

TikTok made me buy it: dit zag ik de laatste tijd zo vaak voorbij komen op TikTok dat ik heel benieuwd ben geworden. Het wordt vergeleken qua structuur en looks met ‘string cheese’, iets wat wij hier kennen als Cheesestrings: staven kaas die je in strookjes kunt ‘afpellen’ en qua smaak wordt het vergeleken met artisjokharten. Op TikTok worden ze als een heerlijke vegan snack getoond, veel mensen strooien er een kruidenmengsel over en limoensap. Ik betaalde voor een pot met 454 gram € 2,79 bij Amazing Oriental.

Pigeon Brand baby corn

Deze mini maïskolfjes in blik vind ik lekker in wokgerechten. Ik betaalde voor een blik met 425 gram inhoud € 1,29 bij Amazing Oriental.

 

Eagle coin grass jelly

Grass jelly is een gelei gemaakt van de Chinese Masona plant, die familie is van de muntplant. Grass Jelly wordt vaak gezoet en geserveerd in bubble tea of als dessert. Ik betaalde voor een blik met 530 gram € 1,95 bij Amazing Oriental.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de Aziatische supermarkt. Bekijk hieronder de andere delen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer