Vegan in de Aziatische supermarkt #2

Ik ben dol op Aziatische supermarkten en toko’s. Zeker als ik een poosje niet geweest ben kan ik zo een uur rondstruinen langs de schappen in zo’n winkel. Zoveel bijzondere producten en etenswaren die ik helemaal niet ken. En je kunt er verrassend veel vegetarische en veganistische producten vinden! Naast de serie VEGAN IN DE SUPERMARKT laat ik je vanaf nu ook zien welke vegan producten je in de toko kunt kopen in in de nieuwe serie VEGAN IN DE AZIATISCHE SUPERMARKT. Hierbij het tweede deel!

Amazing Oriental en Wah Nam Hong
Mijn twee favorieten: Amazing Oriental is een keten van Aziatische supermarkten in Nederland en ook kom ik regelmatig bij Wah Nam Hong: deze supermarkt zit onder andere in de Markthal in Rotterdam. Die laatst is qua afstand vanaf mijn huis weer het handigst en kom ik vooral veel om wat dingen tussendoor te halen zoals tofu en tempeh.

Verse gember
De gember is vaak veel goedkoper dan in de supermarkt. Ik koop het vaak voor in gerechten maar ook om gemberthee mee te zetten. Heel lekker en gezond!

Matcha
Ik drink het niet vaak, maar zo af en toe is een matcha latte echt heel lekker. Vooral na het eten. Matchapoeder koop ik meestal in de Aziatische supermarkt, zoals deze. Een blikje kost rond de zes euro, maar doe ik heel lang mee. Bewaren in de koelkast!

Noodles
Natuurlijk: niet heel gezond, maar zo af en toe lekker: noodles. Of, afhankelijk van hoeveel water je toevoegt: noodlesoep. Deze twee varianten hebben het vegan keurmerk op de verpakking en zijn dus helemaal plantaardig.

Ik vind het erg lekker om deze soep een upgrade te geven met verse groenten zoals rode ui, taugé en paksoi en bestrooien met gebakken uitjes.

Geroosterde tuinbonen
Hier ben ik echt dol op en koop regelmatig een zak. Geroosterde tuinbonen kom je veel tegen in toko’s en ook in verschillende smaakjes. Zo neem ik af en toe de spicy variant. Superlekker!

Licorice kumquats
Meestal neem ik iets mee dat voor mij nog onbekend is. Vaak pakt dat goed uit, zoals de tuinbonen hierboven. Maar deze kumquats met dropsmaak waren echt te smerig voor woorden. Mijn advies: laten liggen dus!

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de Aziatische supermarkt. Bekijk hieronder de andere delen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer