Kringloop, tweedehands en vintage #3: Rataplan Berkel en Rodenrijs [inmiddels nieuwe vestiging]

Deel 3 van deze nieuwe serie over kringloop- en tweedehandswinkels! Deze keer vertel ik je over het filiaal van Rataplan in Berkel en Rodenrijs.  Update: helaas is dit gebouw door een grote brand in 2019 in de as gelegd. Rataplan Berkel en Rodenrijs is opnieuw gestart aan de Industrieweg 50 2651 BD Berkel en Rodenrijs. Kijk hier voor een item over de nieuwe vestiging op RTV Rijnmond.

Rataplan is een keten van kringloopwinkels in Nederland. Momenteel zijn er 21 vestigingen in Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Gelderland. Doel van deze kringloopwinkels is het bieden van werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ik was al eens in de vestiging in Den Haag geweest en bracht nu een bezoek aan dit nog redelijk nieuwe filiaal in Berkel en Rodenrijs, dat in 2015 werd geopend.

De winkel heeft een afmeting van ruim 2500 vierkante meter en is royaal te noemen. Het aanbod is groot en is er van alles wat: van kleding tot speelgoed en van meubels tot boeken.

Veel servies en keukenspullen: daar is waar ik vooral bezoekjes aan breng aan de kringloop. Dat zit hier wel goed: het aanbod is behoorlijk groot. Je moet geluk hebben, maar dat is juist het leuke aan kringlopen vind ik. You never now what you’re gonna get!

Rataplan Berkel en Rodenrijs

Veilingweg 54
2651 BE Berkel en Rodenrijs
website

Maandag t/m vrijdag: 9.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur
Zondag: gesloten

Dit artikel is onderdeel van een serie, bekijk hieronder de andere delen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer