Katsu curry – op 2 manieren

Katsu curry is een Japans gerecht dat bestaat uit curry en een krokante schnitzel met rijst. Ik at het voor het eerst bij Wagamama en dan de vegan versie uiteraard. Inmiddels al vaak gegeten en steeds nam ik me voor het thuis ook te maken. Dat is er nu eindelijk van gekomen en ik heb het op twee manieren gemaakt, die ik je in dit artikel laat zien!

Katsu curry met zelfgemaakte currysaus en groenten

Katsu curry met curryblokjes

Deze curryblokjes kun je kopen in de Aziatische supermarkt. Ze zijn er in allerlei varianten en ik probeerde de blokjes van het bekende merk Golden Curry in de variant medium hot.

Deze lijkt erg op de smaak van de curry die ik bij Wagamama at! Het voordeel is dat deze curry, of eigenlijk meer saus in heel weinig tijd klaar is. Het is heel eenvoudig:

  • Breng een pan met 500 ml. water aan de kook.
  • Zet het vuur lager en voeg de curryblokjes toe.
  • Laat een minuut of tien onder regelmatig roeren zachtjes sudderen tot een dikke saus.
  • Kook ondertussen de rijst en bak vegan krokante kipschnitzels, bijvoorbeeld van Vivera of van Lidl en snij ze in dunne repen.
  • Lekker met slamix met een azijn-olie dressing en ingemaakte rode ui.

Afdrukken

Katsu curry – op 2 manieren

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram pandanrijst, of rijst naar keuze
  • scheut olie, om te bakken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 10 gram kerriepoeder
  • 10 gram garam masala
  • 30 gram bloem
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 400 ml. groentebouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 ml. plantaardige ongezoete melk
  • 4 vegan krokante kipschnitzels
  • fijngehakte verse of gedroogde peterselie, optioneel
  • ingemaakte rode ui, optioneel

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de gesnipperde ui en knoflook voor een paar minuten.
  • Voeg de kerriepoeder, garam masala en bloem toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de wortel en aardappel toe en schenk de groentebouillon, sojasaus en plantaardige ongezoete melk erbij.
  • Laat een minuut of 20 zachtjes pruttelen.
  • Bak de vegan krokante kipschitzels en snij ze in repen.
  • Serveer de rijst met de curry, vegan kipschnitzels en bestrooi naar smaak met peterselie en ingemaakte rode ui.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Evert

    He Suzanne, Heb het ‘uitgebreide’ recept gemaakt en iedereen hier vond het lekker! Volgens mij ben je vergeten wat je met de sojasaus moet doen. Heb maar gewoon 2 eetlepels sojasaus erdoor gegooid (of moest je de sojasaus alleen maar voor de show op het aanrecht zetten?).






    10 april 2023 at 15:38
    • Reply Suzanne

      Dat was inderdaad weggevallen in de tekst, is nu aangepast!

      11 april 2023 at 15:13
      • Reply Evert

        Top!






        18 april 2023 at 16:17

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star