Afdrukken

Katsu curry – op 2 manieren

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 400 gram pandanrijst, of rijst naar keuze
  • scheut olie, om te bakken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 10 gram kerriepoeder
  • 10 gram garam masala
  • 30 gram bloem
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 400 ml. groentebouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 ml. plantaardige ongezoete melk
  • 4 vegan krokante kipschnitzels
  • fijngehakte verse of gedroogde peterselie, optioneel
  • ingemaakte rode ui, optioneel

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de gesnipperde ui en knoflook voor een paar minuten.
  • Voeg de kerriepoeder, garam masala en bloem toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de wortel en aardappel toe en schenk de groentebouillon, sojasaus en plantaardige ongezoete melk erbij.
  • Laat een minuut of 20 zachtjes pruttelen.
  • Bak de vegan krokante kipschitzels en snij ze in repen.
  • Serveer de rijst met de curry, vegan kipschnitzels en bestrooi naar smaak met peterselie en ingemaakte rode ui.