Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker!

Brabants roggebrood

Deze koop ik zelf altijd bij Albert Heijn. Het is stevig roggebrood en is best lang houdbaar. Ik rooster het in het broodrooster. Oberlander en Waldkorn roggebrood zijn ook erg geschikt om te roosteren!

Everything but the bagel seasoning

Dit is een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes, zeezout, gedroogde knoflook, gedroogde ui en maanzaadjes. Ik strooi het over van alles zoals een broodje met gebakken champignons, noodles, pizza en salades. Ik kocht het jaren geleden voor het eerst in Amerika en sindsdien ben ik er dol op. Je kunt het zelf maken zoals ik hier liet zien en in sommige toko’s is het te koop van het merk Badia zoals je hier ziet.

Geroosterde kikkererwten

Als topping gebruikte ik geroosterde kikkererwten. Die zijn lekker, voedzaam en helemaal naar je eigen smaak te bereiden. Wat je overhoudt kun je gebruiken als croutons door een salade of gewoon als snack tussendoor!

Dit heb je nodig: 

  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel zout
  • ongeveer 2 theelepels in totaal van specerijen naar smaak zoals paprika, chili, komijn en kerriepoeder. Of gebruik een halve eetlepel van een kant en klare mix zoals Baharat kruidenmix, verkrijgbaar van verschillende merken in de supermarkt.

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht uit het blik, dit wordt ook wel aquafaba genoemd en kun je veel lekkers mee maken zoals meringues. Kijk hier maar eens!
  • Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Dep de kikkererwten droog en meng met de (olijf)olie, zout en specerijen.
  • Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ongeveer 30 minuten, schep halverwege om.

Geroosterde kikkererwten

Zo stel je het broodje samen: 

  • Rooster het Brabants roggebrood (of roggebrood naar keuze) in een broodrooster.
  • Prak avocado fijn en meng met wat citroensap, peper en zout.
  • Smeer de geprakte avocado op het geroosterde Brabants roggebrood.
  • Verdeel er geroosterde kikkererwten over en vervolgens stukjes cherrytomaat en Everything but the bagel seasoning.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ...
Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien ...
Zoete aardappel naan met curry scramble

Zoete aardappel naan met curry scramble

Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar! ...
Avocado toast met scrambled tofu

Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! ...
Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ...
Maar wat eet je dan op brood?

Maar wat eet je dan op brood?

Regelmatig krijg ik de vraag wat je als veganist op je brood kunt doen behalve pindakaas en hummus. Nou, ontzettend veel! In dit artikel laat ik je een paar lekkere beleg ideetjes zien en wat er zoal aan plantaardig beleg verkrijgbaar is in de supermarkt ...
Broodje avocado met tofu scramble

Broodje avocado met tofu scramble

Een heerlijk broodje met tofu en avocado scramble dat heerlijk is als ontbijt, lunch of met een kop soep als avondmaaltijd ...
Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Goed nieuws! Vanaf vandaag is het vegan broodbeleg schap bij Albert Heijn uitgebreid met 2 soorten: Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. Ik probeerde ze alvast uit en maakte er 2 recepten mee!  ...
Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Met de crispy SoChicken sticks van SoFine maakte ik dit heerlijke broodje. Lekker met de frisse ijsbergsla en pepermayonaise. Om je vingers bij op te eten!  ...
Tofu saté met cashewsaus

Tofu saté met cashewsaus

Tofu leent zich heel goed om te bereiden als saté in de grillpan. Ik maakte daarbij een pittige saus met cashewnoten. Zo lekker!  ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Christien

    Oeeeeh, klinkt heel goed! Ik rooster mijn kikkererwten altijd in de airfryer! Gaat veel sneller en ik vind ze knappiger worden (max 10 min op 180 graden)

    24 maart 2023 at 11:18
    • Reply Suzanne

      Goede tip! Ik heb zelf helaas geen airfryer maar een goede tip voor mensen die er wel een hebben!

      24 maart 2023 at 11:21

    reageer