Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Het is vandaag 3 november en ook is het sandwichdag! Een goede reden om een extra lekker broodje te maken. Wat dacht je van deze sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons?

Maak als eerste de tofu omelet naar het recept hieronder.

Afdrukken

Tofu omelet

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1/2 blok tofu, dat is ongeveer 185 gram (ik nam deze)
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel kala namak, zie notities
  • 2 theelepels bloem
  • olie, om te bakken

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu iets uitlekken. Niet teveel: het is de bedoeling dat de plakjes tofu vochtig zijn zodat de specerijen er aan blijven plakken.
  • Meng de kurkuma met kala namak en het bloem en strooi over een bord.
  • Verhit wat olie in een koekenpan.
  • Snij de tofu in ongeveer 6 dunne plakken en wentel ze aan beide kanten door het mengsel.
  • Bak de plakjes tofu voor ongeveer 1 á 2 minuten per kant goudbruin.

Notities

  • Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.

Snij een paar kastanjechampignons in dunne plakjes en bak deze in wat olie in een wok of koekenpan aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Prak een avocado fijn en smeer dit op boterhammen, leg de tofu omelet en de gebakken kastanjechampignons er op en garneer met verse bieslook en Everything but the bagel seasoning. Die laatste kun je in sommige toko’s kopen of zelf maken, alle informatie daarover vind je in dit artikel.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating