Afdrukken

Tofu omelet

Ingrediënten

Scale
  • 1/2 blok tofu, dat is ongeveer 185 gram (ik nam deze)
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel kala namak, zie notities
  • 2 theelepels bloem
  • olie, om te bakken

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu iets uitlekken. Niet teveel: het is de bedoeling dat de plakjes tofu vochtig zijn zodat de specerijen er aan blijven plakken.
  • Meng de kurkuma met kala namak en het bloem en strooi over een bord.
  • Verhit wat olie in een koekenpan.
  • Snij de tofu in ongeveer 6 dunne plakken en wentel ze aan beide kanten door het mengsel.
  • Bak de plakjes tofu voor ongeveer 1 á 2 minuten per kant goudbruin.

Notities

  • Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.