Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer je niet van heel pittig houdt.
Vegan kip-satésalade
Voor deze salade heb ik onderstaande producten gebruikt en de hoeveelheid salade is voldoende om ongeveer 4 broodjes mee te beleggen.
Vegan kipstukjes
Je kunt naturel vegan kipstukjes gebruiken, maar voor deze salade koos ik de Mexicaans gekruide plantaardige kipfilet stukjes. Deze zijn qua structuur perfect voor deze salade, niet te taai en makkelijk in heel kleine sliertjes te snijden. Je kunt deze in de meeste supermarkten vinden bij de vleesvervangers.
100% pindakaas
Voor de saus gebruik ik 100% pindakaas, die zoals de naam al zegt geheel bestaat uit pinda’s. Deze pindakaas is veel vloeibaarder dan standaard pindakaas en daarmee ideaal om een saus als deze te maken. Vrijwel alle supermarkten hebben een huismerk variant van 100% pindakaas, zoals Jumbo en Albert Heijn. Je kunt eventueel ook de versie met nootjes kiezen, ik koos voor de versie zonder.
Vegan mayonaise
Er zijn tegenwoordig veel soorten vegan mayonaise verkrijgbaar van allerlei merken. Kies die jij lekker vindt. Persoonlijk vind ik dat de Mayolijn van Remia, in de meeste supermarkten te koop.
Ongezoete plantaardige yoghurt
Kies ook hierbij die jij het lekkerst vindt. Ik gebruikte Activia 100% plantaardige soja naturel met haver, verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Ketjap asin
Kies voor deze salade zoute ketjap, oftewel ketjap asin.
Sambal oelek
Het is bij sambal altijd opletten of er geen garnaalextract of dergelijke in zit. Ik kies zelf meestal de sambal oelek van het huismerk van AH, deze is behoorlijk pittig, hou je daar niet van laat deze dan achterwege of gebruik maar een heel klein beetje.
AfdrukkenVegan kip-satésalade
- Genoeg voor: 3 á 4 porties 1x
Ingrediënten
- olie, om te bakken
- 1 schaal vegan kipstukjes, zie notities
- 50 gram 100% pindakaas, bijvoorbeeld deze
- 1,5 eetlepel vegan mayonaise zoals Remia mayolijn
- 2 eetlepels ongezoete plantaardige yoghurt
- 2 eetlepels ketjap asin (zoute ketjap)
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 – 4 eetlepels water om te verdunnen
Bereidingswijze
- Verhit wat olie of plantaardige bakboter in een koekenpan. Bak de vegan kipstukjes enkele minuten tot ze beginnen te kleuren.
- Laat de kipstukjes afkoelen en snij ze in dunne sliertjes.
- Maak de saus door de rest van de ingrediënten te mengen met een garde.
- Meng de gebakken kipstukjes met de saus en serveer.
- Lekker met plakjes komkommer op een (volkoren) pistolet.
- Enkele dagen houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
3 reacties
Dit klinkt zo lekker!
15 juni 2021 at 13:49De sate saus is koud dat lijkt me niet zo lekker.
31 juli 2021 at 16:40Dit is een salade voor op brood en toastjes en dergelijke, die hoort koud te zijn. 🙂
2 augustus 2021 at 11:31