Afdrukken

Vegan kip-satésalade

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 1 schaal vegan kipstukjes, zie notities
  • 50 gram 100% pindakaas, bijvoorbeeld deze
  • 1,5 eetlepel vegan mayonaise zoals Remia mayolijn
  • 2 eetlepels ongezoete plantaardige yoghurt
  • 2 eetlepels ketjap asin (zoute ketjap)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 34 eetlepels water om te verdunnen

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie of plantaardige bakboter in een koekenpan. Bak de vegan kipstukjes enkele minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Laat de kipstukjes afkoelen en snij ze in dunne sliertjes.
  • Maak de saus door de rest van de ingrediënten te mengen met een garde.
  • Meng de gebakken kipstukjes met de saus en serveer.
  • Lekker met plakjes komkommer op een (volkoren) pistolet.
  • Enkele dagen houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast.