Sandwich met pesto en kikkererwtensalade , dit is een makkelijke, snelle en heerlijke lunch of met een kop soep als avondmaaltijd!
Sandwich met pesto en kikkererwtensalade
- Genoeg voor: 4 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 blik kikkererwten van 400 gram
- een kwart rode ui
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels vegan mayonaise
- 2 theelepels sriracha (of ketchup voor een minder pittige versie)
- 1 flinke snuf knoflookpoeder
- zwarte peper zeezout
- 1 wortel, geraspt
- een kwart komkommer
- 1 grote tomaat
- 4 eetlepels vegan pesto (zonder kaas of melk)
- 8 boterhammen, eventueel geroosterd
Bereidingswijze
- Giet het blik kikkererwten af, vang het vocht op. Dit heet aquafaba en kun je allerlei lekkers mee maken zoals meringues! Op wateetjedanwel.nl vind je heerlijke recepten hiermee.
- Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud water en laat goed uitlekken.
- Prak de kikkererwten grof met een vork.
- Snipper de rode ui en voeg toe aan de kikkererwten.
- Voeg mosterd, vegan mayonaise en sriracha toe en meng goed door met een spatel.
- Breng op smaak met knoflookpoeder, zwarte peper en zout.
- Rasp de wortel en snij de komkommer en tomaat in dunne plakjes.
- Rooster eventueel de boterhammen en beleg de helft met een laagje pesto.
- Beleg de andere helft met kikkererwtensalade en verdeel plakjes komkommer, tomaat en geraspte wortel erover.
- Leg de boterhammen op elkaar en snij doormidden.
geen reacties