Afdrukken

Sandwich met pesto en kikkererwtensalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • een kwart rode ui
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels vegan mayonaise
  • 2 theelepels sriracha (of ketchup voor een minder pittige versie)
  • 1 flinke snuf knoflookpoeder
  • zwarte peper zeezout
  • 1 wortel, geraspt
  • een kwart komkommer
  • 1 grote tomaat
  • 4 eetlepels vegan pesto (zonder kaas of melk)
  • 8 boterhammen, eventueel geroosterd

Bereidingswijze

  • Giet het blik kikkererwten af, vang het vocht op. Dit heet aquafaba en kun je allerlei lekkers mee maken zoals meringues! Op wateetjedanwel.nl vind je heerlijke recepten hiermee.
  • Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud water en laat goed uitlekken.
  • Prak de kikkererwten grof met een vork.
  • Snipper de rode ui en voeg toe aan de kikkererwten.
  • Voeg mosterd, vegan mayonaise en sriracha toe en meng goed door met een spatel.
  • Breng op smaak met knoflookpoeder, zwarte peper en zout.
  • Rasp de wortel en snij de komkommer en tomaat in dunne plakjes.
  • Rooster eventueel de boterhammen en beleg de helft met een laagje pesto.
  • Beleg de andere helft met kikkererwtensalade en verdeel plakjes komkommer, tomaat en geraspte wortel erover.
  • Leg de boterhammen op elkaar en snij doormidden.