2 theelepels sriracha (of ketchup voor een minder pittige versie)
1 flinke snuf knoflookpoeder
zwarte peper zeezout
1 wortel, geraspt
een kwart komkommer
1 grote tomaat
4 eetlepels vegan pesto (zonder kaas of melk)
8 boterhammen, eventueel geroosterd
Bereidingswijze
Giet het blik kikkererwten af, vang het vocht op. Dit heet aquafaba en kun je allerlei lekkers mee maken zoals meringues! Op wateetjedanwel.nl vind je heerlijke recepten hiermee.
Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud water en laat goed uitlekken.
Prak de kikkererwten grof met een vork.
Snipper de rode ui en voeg toe aan de kikkererwten.
Voeg mosterd, vegan mayonaise en sriracha toe en meng goed door met een spatel.
Breng op smaak met knoflookpoeder, zwarte peper en zout.
Rasp de wortel en snij de komkommer en tomaat in dunne plakjes.
Rooster eventueel de boterhammen en beleg de helft met een laagje pesto.
Beleg de andere helft met kikkererwtensalade en verdeel plakjes komkommer, tomaat en geraspte wortel erover.