Bladerdeeg hapjes met pesto en tomaat

Een eenvoudig maar erg smaakvol hapje dat ik tegenkwam op Pinterest. Goed te bewaren in een afgesloten vershouddoos in de koelkast, ook lekker voor bij een salade als lunch of bij de warme maaltijd!

Ingrediënten voor 8 hapjes
2 plakjes bladerdeeg
pesto *
1 tomaat
pijnboompittenverse basilicum
vegan Parmezaanse kaas, bijvoorbeeld deze vegan versie

* Zelfgemaakt of uit de winkel. De biologische pesto van Albert Heijn is vegetarisch! Die pesto is helaas niet meer vegan, maar gelukkig is er een andere variant bij gekomen bij Albert Heijn: de Costa Ligure Pesto. Klik hier om de verpakking te zien.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij de in kwarten. Beleg ieder vierkantje met een beetje pesto in het midden, dan een plak tomaat, wat fijngesneden basilicum, pijnboompitjes en wat Parmezaanse kaas.

Zet in de oven tot de bladerdeeg begint te kleuren, ongeveer een minuut of 10.

Bladerdeeg hapjes met pesto en tomaat

Bladerdeeg hapjes met pesto en tomaat

Bladerdeeg hapjes met pesto en tomaat

Bladerdeeg hapjes met pesto en tomaat

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply chucky1012

    Die hapjes zien er lekker uit!

    3 maart 2015 at 09:08
  • Reply Leon

    Let op! De biologische pesto van AH is anno 2017 niet meer vegan…helaas! Ze hebben er parmezaanse kaas aan toegevoegd, dus wees gewaarschuwd 😉

    24 december 2017 at 09:56
  • Reply Nelleke

    Lekker! Vandaag gemaakt. Dank voor het recept ?.

    9 april 2021 at 18:53
  • reageer