Vegan Twix repen

Al eerder maakte ik repen gebaseerd op Twix. Deze versie is vegan en een stuk minder zoet, maar ook erg lekker! Goed te bewaren in de koelkast.

Ingrediënten
de bodem
2 cups/180 gram havermout
1/2 cup en 2 tbsp/78 gram kokosmeel
1/2 cup/120 ml. kokosolie, gesmolten
1/2 cup/120 ml. maple syrup
2 tsp/10 ml. vanille extract
de caramel laag
1/2 cup/150 gram amandelpasta
1/2 cup/120 ml. maple syrup
1/3 cup/80 ml. kokosolie
2 tsp/10 ml. vanille extract
1/4 tsp/3 gram zeezout
de chocolade laag
pure chocolade, liefst van zo’n hoog mogelijk cacaopercentage zoals 85%

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gradem. Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot een fijn meel. Meng de havermout, kokosmeel, kokosolie, maple syrup en vanille extract in een grote kom.

Vet een bakblik van ongeveer 33 cm. x 23 cm. in met kokosolie. Stort het mengsel voor de bodem in het bakblik en verdeel gelijkmatig over de bodem. Prik met een vork 8 tot 10 gaatjes zodat het luchtig blijft tijdens het bakken. Zet het bakblik in de oven en bak voor 12 tot 15 minuten tot het begint te kleuren. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.

Maak de caramel laag door de amandelpasta, maple syrup, kokosolie, vanille extract en zeezout in een steelpan te verwarmen op een matig vuur. Meng alles goed door met een garde tot het gesmolten is, dat duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Laat de pure chocolade au bain marie of in de magnetron smelten.

Giet het caramel mengsel over de afgekoelde bodem en verdeel gelijkmatig met een spatel. Zet het ongeveer een half uur in de vriezer zodat de caramel laag hard kan worden. Giet daarna de gesmolten chocolade er over heen en zet weer een half uur in de vriezer. Snij het daarna in repen en bewaar in de koelkast.

Vegan Twix repen

Vegan Twix repen

Vegan Twix repen

Vegan Twix repen

Vegan Twix repen

Vegan Twix repen

Vegan Twix repen

Vegan Twix repen

Op basis van dit recept.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Simone

    Ziet eruit als een aardig karwei, maar wel super lekker!! 🙂

    11 maart 2015 at 21:30
  • Reply Val

    Hoeveel chocolade heb je nodig voor de topping?

    5 mei 2016 at 11:08
  • reageer