Afdrukken

Tater tots

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • zwarte peper
  • zeezout
  • olie, om in te bakken

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 7 minuten.
  • Giet de aardappelen af en laat afkoelen.
  • Rasp de aardappelen.
  • Doe de geraspte aardappel in een theedoek en probeer er zoveel mogelijk vocht uit te knijpen.
  • Doe de geraspte aardappel in een kom en voeg de bloem, knoflookpoeder en uienpoeder toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Schep met een lepel wat van het aardappelmengsel uit de kom en vorm er met je handen een kroketje van. Herhaal tot alle geraspte aardappel op is.
  • Bak de kroketjes een minuut of 3 in hete olie tot ze goudbruin kleuren.
  • Bak er niet teveel tegelijk maar zo’n 5 stuks per keer.
  • Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier.

Notities

  • Je kunt de kroketjes van te voren maken en invriezen, ze zijn dan een maand houdbaar.
  • Gebaseerd op dit recept.