Chili sin carne met vegan zure room en tater tots

Zin in comfort food? Dan raad ik je dit heerlijke bord eten aan: pittige chili sin carne met vegan gehakt, avocado en zure room op basis van zonnebloempitten en tater tots!

Afdrukken

Chili sin carne

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 schaal vegan gehakt, zie notities
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • snufje kaneel
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik rode kidneybonen van 400 gram
  • 1 blik zwarte bonen van 400 gram
  • 1 blik maiskorrels van 200 gram

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Verhit wat olie in een grote pan en bak de ui een minuutje of 2.
  • Voeg de paprika en gehakt toe en bak even mee.
  • Voeg dan de chilipoeder, komijn, oregano, kaneel en knoflook toe en bak een minuutje mee, blijf goed roeren.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, schep regelmatig om.
  • Lekker met blokjes avocado, vegan sour cream en tater tots.

Notities

  • Ik vind zelf het vegan rul gehakt van de Aldi en het huismerk van Albert Heijn erg fijn. Naast dat deze lekker smaakt is het ook heel goedkoop, zo rond de € 1,59 voor een schaal.
  • Bij de meeste supermarkten kun je vegan gehakt van andere merken vinden. Bijvoorbeeld het Incredible gehakt van Garden Gourmet.

Vegan zure room

Afdrukken

Vegan zure room

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Let op: de zonnebloempitten moeten minimaal 2 uur worden geweekt in water. Beter nog een nacht dus hou hier rekening mee!
  • Ik gebruikte voor het maken van deze zure room deze hakmolen. Perfect voor kleine klusjes zoals deze!
  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram zonnebloempitten
  • water
  • 2 tablespoons/30 ml. citroensap
  • 1 teaspoon uienpoeder (ongeveer 12 theelepels naar smaak)
  • 1 snuf zeezout

Bereidingswijze

  • Week de zonnebloempitten minimaal 2 uur in een bak water. Het beste resultaat krijg je door ze een nacht te weken, zet de bak dan in de koelkast.
  • Spoel de zonnebloempitten af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Doe de zonnebloempitten met 120 ml. water in een blender of keukenmachine met de rest van de ingrediënten en meng tot het egaal is. Voeg eventueel een klein beetje water toe.
  • Doe de zure room in een afsluitbaar bakje en zet minimaal 20 minuten in de koelkast.
  • Daarna kun je het 5 dagen in de koelkast bewaren.

Notities

Tater Tots

Kijk voor het recept van de tater tots op deze pagina.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer