Chili sin carne
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 6 personen 1x
- olie, om in te bakken
- 1 ui
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1/2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 schaal vegan gehakt, zie notities
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- snufje kaneel
- 3 teentjes knoflook
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blik rode kidneybonen van 400 gram
- 1 blik zwarte bonen van 400 gram
- 1 blik maiskorrels van 200 gram
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit wat olie in een grote pan en bak de ui een minuutje of 2.
- Voeg de paprika en gehakt toe en bak even mee.
- Voeg dan de chilipoeder, komijn, oregano, kaneel en knoflook toe en bak een minuutje mee, blijf goed roeren.
- Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, schep regelmatig om.
- Lekker met blokjes avocado, vegan sour cream en tater tots.
Notities
- Ik vind zelf het vegan rul gehakt van de Aldi en het huismerk van Albert Heijn erg fijn. Naast dat deze lekker smaakt is het ook heel goedkoop, zo rond de € 1,59 voor een schaal.
- Bij de meeste supermarkten kun je vegan gehakt van andere merken vinden. Bijvoorbeeld het Incredible gehakt van Garden Gourmet.