Afdrukken

Chili sin carne

Ingrediënten

Scale
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 schaal vegan gehakt, zie notities
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • snufje kaneel
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik rode kidneybonen van 400 gram
  • 1 blik zwarte bonen van 400 gram
  • 1 blik maiskorrels van 200 gram

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Verhit wat olie in een grote pan en bak de ui een minuutje of 2.
  • Voeg de paprika en gehakt toe en bak even mee.
  • Voeg dan de chilipoeder, komijn, oregano, kaneel en knoflook toe en bak een minuutje mee, blijf goed roeren.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, schep regelmatig om.
  • Lekker met blokjes avocado, vegan sour cream en tater tots.

Notities

  • Ik vind zelf het vegan rul gehakt van de Aldi en het huismerk van Albert Heijn erg fijn. Naast dat deze lekker smaakt is het ook heel goedkoop, zo rond de € 1,59 voor een schaal.
  • Bij de meeste supermarkten kun je vegan gehakt van andere merken vinden. Bijvoorbeeld het Incredible gehakt van Garden Gourmet.