Dier- en milieuvriendelijke cadeautips voor iedere portemonnee

Ben je op zoek naar leuke cadeautjes om tijdens de feestdagen je geliefden mee te verrassen? Ik zet er een aantal op een rij, al vanaf € 3,00!

HEMA vegan badbruisballen

Fijn voor in bad, ze zijn er in verschillende soorten waaronder deze roze met badzout! Vanaf € 3,00 per stuk.

Onderzetters

Met de aankoop van deze onderzetters steun je de Dierenbescherming! Een set met 4 stuks kost € 4,99 en is verkrijgbaar in de webshop.

Niks van Greenpeace

Een cadeau voor iemand die ‘niks wil’? Dat kan! Koop voor hem of haar een Niks ter waarde vanaf € 10. Met dat geld doet Greenpeace wel degelijk iets: onze aarde beschermen door middel van allerlei acties die je hier kunt bekijken.

De Groene Cadeaubon

De ontvanger zelf laten kiezen? Dat kan met de Groene Cadeaubon! Met deze bon heeft hij of zij keuze  uit vele duurzame producten. De waarde van de bon kan al worden gekozen vanaf € 10,00. Je kunt de bon downloaden en uitprinten (ideaal last minute cadeau) of per post laten versturen. Kijk op de website voor meer informatie!

Lush Charity pot

De Charity Pot is een veganistische hand- en bodylotion gemaakt met onder andere cacaoboter, rozenhoutolie en aloë vera gel. De volledige opbrengst van deze Charity Pot (min de btw) gaan naar organisaties die zich inzetten voor mens, dier en/of milieu. Momenteel is dat bijvoorbeeld Villa Vacht, waar verlamde katten een permanent huis wordt gegeven. Een geweldige stichting die alle hulp kan gebruiken en dit geld heel goed bij terecht komt. Een fijn cadeau en een betaalbare, voor een potje met inhoud van 45 gram kost € 7,00. Koop ‘m in de winkel of via de website.

Vegan bonbons

Deze vegan bonbons van Ridiculously Good doen hun naam eer aan: deze zijn echt heel erg lekker. Een feestelijke doos met 3 verschillende soorten bonbons 3 x Jolly Ginger & Abricot, 3 x Rich Almond & Date en 2 x Pretty Orange & Pecan zijn zowel veganistisch als glutenvrij. Onder andere verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor € 9,99.

Armbandjes

Door deze armbandjes te kopen steun je Stichting Proefdiervrij. Deze armbandjes worden gemaakt door vrijwilligster Esther de Groen en zijn verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, bruin en blauw. Ze kosten € 6,95 per stuk en zijn via deze pagina te bestellen. Niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan verder in de webshop voor bijvoorbeeld een kalender of ringen.

Poster

Van de verkochte dierenposters van Zoo&Me gaat 10% naar goede doelen waaronder WWF en World Animal Protection. Daarnaast  zijn de posters gedrukt op 100% gerecycled FSC-papier en worden ze geprint en verzonden door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De posters zijn er in allerlei stijlen, zoals dit handgetekende zeepaardje voor € 9,99.

Château de l’Horte wijn

De award-winning wijnen van Château de l’Horte zijn verkrijgbaar bij onder andere PLUS en zijn veganistisch en de prijzen variëren van € 4,99 tot € 8,99. Mijn persoonlijke favoriet is de Corbières Réserve Spéciale.

PETA Houd van ons, eet ons niet – gift

Maak een dierenliefhebber blij door uit zijn of haar naam een gift van € 15,00 te doen aan PETA: “Ik heb namens jou een gift aan PETA gedaan ter ondersteuning van het werk van de groep om de mishandeling van dieren op veehouderijen te beëindigen, om meer exemplaren van hun inspirerende vegan startpakket te verspreiden en om een meer medelevende wereld voor alle dieren te bevorderen.”

Rotterzwam Growkit

Met de Rotterdam Growkit zet je je eigen koffiedik om in oesterzwammen. Hoe cool is dat? Een kit kost € 15,50.

Adopteer een dier op afstand bij Dierenthuis

Foto: Dierenthuis

Een cadeau waarmee je zowel de ontvanger als een geweldige stichting een jaar lang een plezier mee doet: een dier op afstand adopteren. Bij Dierenthuis wonen vele katten, honden en zelfs paarden die niet te herplaatsen zijn. Dat kan komen door ziekte, zoals kattenaids of een handicap. Bij Dierenthuis worden ze met alle liefde, zorg en respect verzorgd en kunnen ze zichzelf zijn. Zelf heb ik al jaren een adoptiekat op afstand. Zo af en toe krijg je als adoptant een email met foto’s en een update over hoe het over ‘jouw’ dier gaat. En ook zijn er bezoekersdagen waarbij je met eigen ogen kunt zien hoe fijn de dieren het hebben daar. Adopteren kan al vanaf € 7,00 per maand. Je kunt ook kiezen voor en eenmalige donatie. Bekijk de website voor meer informatie!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Franjola

  Wat een goede tips! Ik heb zelf ook weer wat nieuwe producten ontdekt zoals de bonbons en badbruisballen. Super, bedankt!!

  29 november 2019 at 15:17
 • Reply Nienke

  Tof artikel!

  29 november 2019 at 22:00
 • reageer