Let op: de zonnebloempitten moeten minimaal 2 uur worden geweekt in water. Beter nog een nacht dus hou hier rekening mee!
Ik gebruikte voor het maken van deze zure room deze hakmolen. Perfect voor kleine klusjes zoals deze!
Auteur:Suzanne
Ingrediënten
Scale
150 gram zonnebloempitten
water
2 tablespoons/30 ml. citroensap
1 teaspoon uienpoeder (ongeveer 1 – 2 theelepels naar smaak)
1 snuf zeezout
Bereidingswijze
Week de zonnebloempitten minimaal 2 uur in een bak water. Het beste resultaat krijg je door ze een nacht te weken, zet de bak dan in de koelkast.
Spoel de zonnebloempitten af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe de zonnebloempitten met 120 ml. water in een blender of keukenmachine met de rest van de ingrediënten en meng tot het egaal is. Voeg eventueel een klein beetje water toe.
Doe de zure room in een afsluitbaar bakje en zet minimaal 20 minuten in de koelkast.