Afdrukken

Vegan zure room

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram zonnebloempitten
  • water
  • 2 tablespoons/30 ml. citroensap
  • 1 teaspoon uienpoeder (ongeveer 12 theelepels naar smaak)
  • 1 snuf zeezout

Bereidingswijze

  • Week de zonnebloempitten minimaal 2 uur in een bak water. Het beste resultaat krijg je door ze een nacht te weken, zet de bak dan in de koelkast.
  • Spoel de zonnebloempitten af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Doe de zonnebloempitten met 120 ml. water in een blender of keukenmachine met de rest van de ingrediënten en meng tot het egaal is. Voeg eventueel een klein beetje water toe.
  • Doe de zure room in een afsluitbaar bakje en zet minimaal 20 minuten in de koelkast.
  • Daarna kun je het 5 dagen in de koelkast bewaren.

Notities