Afdrukken

Vegan Caesar Salad zoals ik ‘m in Amerika at

Ingrediënten

Scale

dressing

  • 100 gram hummus
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
  • 1 á 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel witte azijn

    salade, de hoeveelheden zijn naar smaak

  • romaine sla
  • rode kool, in dunne reepjes gesneden
  • zonnebloempitten
  • nachochips, in stukjes
  • quinoa, zie notities
  • kikkererwten

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Scheur de romaine sla in stukjes en meng met wat rode kool in een grote schaal. Voeg de dressing en overige ingrediënten toe.
  • Lekker met falafel erbij voor een maaltijdsalade.

Notities

  • edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die aan kaas doet denken. Lees er hier meer over.
  • Je kunt quinoa koken of kiezen voor gemak: van Bonduelle zijn er blikjes gekookte quinoa, deze kun je zo toevoegen aan de salade.

Trefwoorden: caesar salade, caesar salad, salade, veganistisch, vegan, vega, vegetarisch