Afdrukken

Hash browns met spinazie

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • plantaardige boter en olie, om te bakken
  • 200 gram spinazie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de aardappelen.
  • Doe de geraspte aardappel in een vergiet en spoel ze met water om het zetmeel te verwijderen.
  • Leg een een schone theedoek op het aanrecht.
  • Knijp met je handen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte aardappel en spreid het dan over de theedoek.
  • Laat een kwartiertje staan zodat er zoveel mogelijk vocht wordt ontrokken.
  • Verhit wat plantaardige boter en een scheutje olie in een koeken- of hapjespan met goede anti-aanbaklaag.
  • Doe de geraspte aardappel in de pan en druk plat met een spatel.
  • Verhit in een andere pan en klein scheutje olie en verwarm al roerende de spinazie tot het geslonken is.
  • Keer de aardappel na een minuut of 5 en voeg de geslonken spinazie toe.
  • Bak de andere kant ook goudbruin en breng op smaak met peper en zout.