Vegan in de supermarkt #24

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties! 

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat veganisme veel in het nieuws is momenteel. Het ene na het andere merk lanceert veganistische alternatieven en de nieuwe plantbased hotspots zijn bijna niet meer bij te houden! Wat een fantastisch begin van het nieuwe jaar! Het zijn er veel: en het is pas begin februari!  Ik zet hieronder de nieuwste vegan producten in de supermarkt voor je op een rij.

Vegan kipcorns

De Vegetarische Slager heeft samen met Mora een vegan kipkorn ontwikkeld en deze is sinds kort verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn! Deze kipkorns kunnen in de oven en airfryer. Een pakje met 4 stuks kost € 3,39. Er zijn ook kroketten en bitterballen, maar deze zijn niet veganistisch, wel vegetarisch.

Ik heb ze inmiddels geprobeerd en vind de kipkorn lekker. Hij had wel alleen wel een stuk kruidiger mogen zijn van mij. De buitenkant is lekker krokant!

Unilever ijsjes

Unilever heeft aangekondigd dat er van een aantal ijsjes uit het assortiment een veganistische versie zal verschijnen. Van Magnum bijvoorbeeld: hiervan kun je volgende maand bij Albert Heijn terecht voor de smaken puur en amandel. Ik kocht afgelopen december een doos vegan Magnums met amandel bij de supermarktketen Carrefour. Ik vond ze zo ontzettend lekker!

Alpro ijskoffie

Van Alpro zijn er twee soorten ijskoffie verschenen in het zuivelschap in de smaken Ehtiopian coffee & soya caramel en Brazilian coffee & almond. Beiden kosten € 1,99 voor een beker met inhoud van 235 ml.

Albert Heijn groentebroodjes en groentebrood

Nieuw zijn de 4 soorten groentebroodjes in de smaken biet, spinazie, bloemkool en paprika. Deze broodjes moeten even afgebakken worden in de oven. Ze kosten € 1,50 per twee stuks.

Ik heb de spinazie groentebroodjes geprobeerd. Het broodje lijkt erg op een pitabroodje maar dan luchtiger en zachter met een spinaziesmaak. Erg lekker! Ik belegde ze met hummus, gegrilde aubergine, wortel, tomaat en radijs.

Ook zijn er twee soorten broden bij gekomen in de smaken biet en wortel. Deze kosten € 1,99 voor een half brood. Ik heb zelf het bietenbrood geprobeerd en hoewel ik het heel lekker brood vind, proef ik vrijwel geen biet. Ik belegde de boterhammen met zelfgemaakte vegan eiersalade waaraan ik een ‘bacon’ twist gaf. Ik sneed stukjes zongedroogde tomaten op olie uit een potje in stukjes en mengde deze met een paar druppels liquid smoke voor een rokerige smaak. Zo krijg je vegan ei-bacon salade. Erg lekker!

Albert Heijn groenteplakjes

In het vleeswarenschap zijn deze 3 nieuwe soorten groenteplakjes bij gekomen in de smaken bieten, pompoen en doperwt. De prijs per 100 gram is € 2,39.

Verder supermarkt nieuws

Vegan schap uitbreiding bij Jumbo

Bij diverse vestigingen van Jumbo is het vegan schap enorm uitgebreid: ik kreeg de ene na de andere foto toegestuurd van bezoekers! Wat een mooi assortiment met onder andere kaas van Simply V en allerlei vleesvervangers van Gardein.

Vegan schapkaartjes bij Albert Heijn

Het XL filiaal van Albert Heijn in winkelcentrum Alexandrium was de allereerste: daar bedacht een medewerkster dat het handig zou zijn om vegan producten aan te duiden met een speciaal schapkaartje. Een proef bleek succesvol en andere filialen volgden. Ik had dit zelf al eerder in een supermarkt in Duitsland gezien en vind dit echt een fantastische ontwikkeling!

Foto gemaakt in filiaal AH XL Rotterdam Alexandrium

 

Foto: Facebook AH XL Delft

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

 • Reply Roos

  Leuke rubriek inderdaad.

  Ik zag gister bij de Lidl bonenschotels in zak. Voor €2, beetje het zelfde als de bonenschotels van HAK maar het scheelt een euro. Misschien een tip voor volgers met een lager budget?

  Ze hadden vier opties waarvan drie vegan. Twee Mexicaanse schotels en een Marokkaanse tajine.
  Zaten ook geen rare toevoegingen in. Ik vond het wel een tip!

  12 februari 2019 at 15:31
  • Reply Suzanne

   Dank je wel!

   12 februari 2019 at 15:34
  • Reply Freija

   Ja die 3 bonenschotels zijn idd heerlijk, vegan en ook super goedkoop ?! De bonenschotels zijn €1,89 per zak en je kunt er met 2 personen van eten als je er bijv. rijst bij doet. Als je het gewoon zo eet dan is 1 zak een 1-persoons maaltijd.

   De Lidl heeft ook 2 verschillende bio vegan soepem in zak, tomatensoep en linzensoep ?. Ze zijn echt lekker, en normaal vind ik echt geen enkele soep uit de winkel eetbaar.

   14 oktober 2019 at 13:56
 • Reply Mariëlle

  Waaaah zoveel, hier word je toch blij van!?

  12 februari 2019 at 19:54
 • Reply Yvonne

  Opmerking: de vega Moraproducten en het mooie vegan schap vindt je niet bij Jumbo,maar bij sommige Jumbo’s.

  15 februari 2019 at 22:14
 • reageer