Vegan goulash soep

Dit is een heel lekkere veganistische variant op de traditionele Hongaarse goulash soep. Goed gevuld met aardappel, paprika en ui. 

Afdrukken

Vegan goulash soep

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 - 8 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 2 uien, in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olie, om te bakken
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 1/2 liter groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 1 tablespoon/6 gram paprikapoeder
  • 1 theelepel karweizaad (dit kun je eventueel weglaten)
  • 4 vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 potje seitan, zie notities

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook enkele minuten tot ze zacht worden.
  • Voeg de paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de karweizaad, tomatenblokjes, paprika en aardappel toe en roer door.
  • Schenk de groentebouillon erbij.
  • Laat de soep op laag vuur met deksel op de pan 20 minuutjes koken, tot de aardappelblokjes gaar zijn.
  • Voeg de laatste 5 minuten de seitan of vleesvervanger naar keuze toe (wel eerst aanbakken in wat olie).

Notities

  • Je kunt ook zelf seitan maken met tarwegluten zoals ik hier eerder liet zien, of kiezen voor het gemak van kant en klare seitan. Seitan is een vleesvervanger die zijn vorm goed houdt in soep. Je kunt ook een andere vleesvervanger naar keuze gebruiken zoals de vegan stukjes als rund van het AH huismerk of blokjes gebakken tofu of tempeh.

Trefwoorden: vegan, veganistisch, vegetarisch, vega, soep, goulash soep, goulashsoep, seitan

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Ingrid Louwaard

    Vegan goulash soep maak ik nu voor de 2e maal en wij vinden het hele lekkere soep. We zijn gek op de gerookte tofu en gerookte paprika i.p.v. gewone paprika. Feestelijke vegan dagen met een goed geweten!!!!

    24 december 2019 at 12:19
  • Reply Lieke

    Ook met jackfruit ipv seitan erg geslaagd!

    3 januari 2020 at 18:53
  • reageer