Afdrukken

Vegan goulash soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 2 uien, in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olie, om te bakken
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 1/2 liter groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 1 tablespoon/6 gram paprikapoeder
  • 1 theelepel karweizaad (dit kun je eventueel weglaten)
  • 4 vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 potje seitan, zie notities

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook enkele minuten tot ze zacht worden.
  • Voeg de paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de karweizaad, tomatenblokjes, paprika en aardappel toe en roer door.
  • Schenk de groentebouillon erbij.
  • Laat de soep op laag vuur met deksel op de pan 20 minuutjes koken, tot de aardappelblokjes gaar zijn.
  • Voeg de laatste 5 minuten de seitan of vleesvervanger naar keuze toe (wel eerst aanbakken in wat olie).

Notities

  • Je kunt ook zelf seitan maken met tarwegluten zoals ik hier eerder liet zien, of kiezen voor het gemak van kant en klare seitan. Seitan is een vleesvervanger die zijn vorm goed houdt in soep. Je kunt ook een andere vleesvervanger naar keuze gebruiken zoals de vegan stukjes als rund van het AH huismerk of blokjes gebakken tofu of tempeh.