1 theelepel karweizaad (dit kun je eventueel weglaten)
4 vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 potje seitan, zie notities
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook enkele minuten tot ze zacht worden.
Voeg de paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
Voeg de karweizaad, tomatenblokjes, paprika en aardappel toe en roer door.
Schenk de groentebouillon erbij.
Laat de soep op laag vuur met deksel op de pan 20 minuutjes koken, tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Voeg de laatste 5 minuten de seitan of vleesvervanger naar keuze toe (wel eerst aanbakken in wat olie).
Notities
Je kunt ook zelf seitan maken met tarwegluten zoals ik hier eerder liet zien, of kiezen voor het gemak van kant en klare seitan. Seitan is een vleesvervanger die zijn vorm goed houdt in soep. Je kunt ook een andere vleesvervanger naar keuze gebruiken zoals de vegan stukjes als rund van het AH huismerk of blokjes gebakken tofu of tempeh.