Vegan eiersalade

Al eerder maakte ik een vegan versie van eiersalade. Die is lekker, maar deze vind ik nóg lekkerder en komt qua structuur en bite het dichtst in de buurt van de ‘echte’. Erg lekker met wat blaadjes sla op een sandwich of op een toastje.

A trip down memory lane: het brengt me terug naar de zaterdagavonden als klein meisje thuis, waarop mijn moeder steevast toastjes met filet Americain en salades als eiersalade op tafel zette, voor tijdens programma’s als Zeg n’s aaa. Ook de filet Americain hoef ik nu niet meer te missen als vegan! Zeg n’s jaaa!

Ingrediënten
blok tofu naturel
1 cup/200 gram vegan mayonaise
2-3 tsp/10-15 ml. sriracha saus
2 tbsp/30 ml. dijon mosterd
kurkuma poeder, hoeveelheid naar smaak
kerrie poeder, hoeveelheid naar smaak
kala namak, hoeveelheid naar smaak (je hebt maar een heel klein beetje nodig)
zeezout
versgemalen zwarte peper

Tips

  • Vegan mayonaise is verkrijgbaar bij bio supermarkten, maar ook gewoon in de supermarkt: de Mayolijn van Remia. Deze mayonaise is plantaardig en glutenvrij.
  • Sriracha saus is een hete chilisaus en is onder verschillende merken verkrijgbaar. Ook dit product kun je gewoon in de supermarkt kopen, zoals deze variant.
  • Kala namak wordt ook wel zwart zout genoemd. Dit wordt veel in de Indiase keuken gebruikt en heeft een zwavelachtige geur die aan ei doet denken. Nu kunt dit bij Aziatische supermarkten, toko’s en online kopen. Voor de Rotterdammers onder ons: in de Aziatische supermarkt in de Markthal verkopen ze het, daar kost een verpakking met 100 gram maar € 0,75!

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu goed uitlekken. Plaats het daarna tussen twee borden en zet er iets zwaars op en zet in de koelkast. Laat het minimaal een half uur staan zodat het water er uit trekt.
  • Meng de mayonaise met de sriracha saus en mosterd.  Voeg de kurkuma, kerriepoeder en kala namak toe en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • Snij het blok tofu in kleine blokjes. Schep de blokjes voorzichtig door de saus. Bewaar in een afsluitbare doos in de koelkast.

Vegan eiersalade

Vegan eiersalade

Vegan eiersalade

Vegan eiersalade

Vegan eiersalade

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

  • Reply Miss Vegan

    Ja, ik ga deze echt proberen.. kan niet wachten tot ik boodschappen ga doen morgen 🙂
    Nogmaals bedankt..

    18 april 2015 at 18:20
  • Reply Caro

    Hoe lang kan je dit bewaren?

    26 september 2017 at 08:26
    • Reply Suzanne

      Ik heb het zelf niet bewaard, maar dezelfde dag opgegeten. Ik denk echter wel dat je het tot een dag of 3 in de koelkast kunt bewaren.

      26 september 2017 at 10:14
  • Reply Debby

    Heb je dit al eens gemaakt met kala namak? Te krijgen online :). Ik heb net voor t eerst binnen gekregen en op n stukje tofu met mayo gestrooid en om alsof ik eiwit at ????

    13 januari 2018 at 15:10
    • Reply Suzanne

      Jaaaa kala namak is super! Ik heb hier ook een potje staan en gebruik het regelmatig, in ‘scrambled tofu’ is het ook zo lekker.

      13 januari 2018 at 18:27
  • Reply Imre

    Voor hoeveel personen is dit gerecht ongeveer?

    1 april 2018 at 17:07
    • Reply Suzanne

      Ik schat voor zo’n 6-8 personen.

      3 april 2018 at 15:36

    reageer