Afdrukken

Vegan eiersalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Ingrediënten

Scale
  • blok tofu naturel
  • 200 gram vegan mayonaise
  • 2 á 3 theelepels sriracha saus
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • kurkuma poeder, hoeveelheid naar smaak
  • kerrie poeder, hoeveelheid naar smaak
  • kala namak, hoeveelheid naar smaak (je hebt maar een heel klein beetje nodig)
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu goed uitlekken. Plaats het daarna tussen twee borden en zet er iets zwaars op en zet in de koelkast. Laat het minimaal een half uur staan zodat het water er uit trekt.
  • Meng de mayonaise met de sriracha saus en mosterd.  Voeg de kurkuma, kerriepoeder en kala namak toe en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • Snij het blok tofu in kleine blokjes. Schep de blokjes voorzichtig door de saus. Bewaar in een afsluitbare doos in de koelkast.

Notities

  • Vegan mayonaise is verkrijgbaar bij bio supermarkten, maar ook gewoon in de supermarkt: de Mayolijn van Remia. Deze mayonaise is plantaardig en glutenvrij.
  • Sriracha saus is een hete chilisaus en is onder verschillende merken verkrijgbaar. Ook dit product kun je gewoon in de supermarkt kopen, zoals deze variant.
  • Kala namak wordt ook wel zwart zout genoemd. Dit wordt veel in de Indiase keuken gebruikt en heeft een zwavelachtige geur die aan ei doet denken. Je kunt dit bij Aziatische supermarkten, toko’s, Ekoplaza en online kopen. Lees er hier meer over.