Wafels met blauwe bessen

Lekkere zoete wafels met blauwe bessen, zo gemaakt in het wafelijzer. Je kunt de blauwe bessen ook vervangen door ander zacht fruit zoals frambozen of bramen. In deze tijd van het jaar natuurlijk uit de diepvries. Net zo gezond en net zo lekker!

Fritel wafelijzer

Dit wafelijzer gebruik ik om lekkere wafels mee te maken. Handig om verticaal (dus staand) op te bergen, scheelt weer kastruimte! Klik hier om het wafelijzer te bestellen. Dit is een affiliate link en dat houdt in dat wanneer jij klikt op een artikel en vervolgens dat artikel of wat dan ook op de website (cadeaukaarten uitgezonderd), ik daar een klein percentage over krijg. Dat geld gebruik ik vervolgens voor alles wat er bij het maken van de content op wateetjedanwel.nl komt kijken: denk hierbij aan de hosting en het technische onderhoud van de website en de boodschappen voor het ontwikkelingen van alle lekkere recepten! Dat kan dus via iets aan te schaffen via de links in dit artikel of direct via de banner hieronder. Mocht je mij willen steunen dan zou je me hier een enorm plezier mee doen! En wees gerust: ik kan niet zien wie wat bestelt, dus je privacy blijft gewaarborgd. Alvast veel dank!

Video

In deze what I eat in a day video zie je hoe ik de wafels maak.

Afdrukken

Wafels met blauwe bessen

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 160 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 180. ml. plantaardige melk zoals sojamelk
  • 40 gram appelmoes
  • 1 eetlepel agave- of esdoorn (maple) siroop
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • 50 gram bevroren blauwe bessen
  • (kokos)olie, om het wafelijzer mee in te vetten
  • extra blauwe bessen om te garneren
  • plantaardige slagroom, bijvoorbeeld de sojatopping in spuitbus van AH of maak zelf kokos slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze

  • Meng het bloem met de bakpoeder en zout.
  • Meng in een andere kom de plantaardige melk, appelmoes, olie en agave- of esdoornsiroop.
  • Meng de droge met de natte ingrediënten en laat 10 minuten staan.
  • Verwarm het wafelijzer en vet deze in met wat (kokos)olie. Dit gaat het makkelijkst met een bak kwastje.
  • Meng de blauwe bessen door het beslag en verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer.
  • Bak de wafels in 2 keer volgens de aanwijzing van het wafelijzer.
  • Verdeel de overige blauwe bessen over de wafels en de plantaardige slagroom over de wafels en bestrooi met poedersuiker en serveer.

Niet zoet maar hartig

Liever hartige wafels? Kijk dan hieronder!

Vegan chicken waffles met met spicy maple syrup

Vegan kaaswafelsandwich met eiersalade

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anneleen

    Dit is echt het enige vegan wafel recept dat goed smaakt en ook goed lukt met bakken.
    Net voor de vierde keer gebakken, heerlijk!

    19 december 2020 at 12:19
  • reageer