Afdrukken

Scrambled havermout

scrambled tofu van havermout, banaan, plantaardige yoghurt, dadels, amandelen en kaneel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is genoeg voor 1 á 2 porties afhankelijk of je er nog extra’s zoals plantaardige yoghurt en fruit aan wil toevoegen.

Ingrediënten

Scale
  • 1 banaan
  • 50 gram havermout
  • 1 medjool dadel, in kleine stukjes gesneden
  • 5 amandelen, in grove stukjes gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram plantaardige yoghurt
  • olie of plantaardige boter om te bakken

Bereidingswijze

  • Prak de banaan fijn met een vork.
  • Meng de fijngeprakte banaan met de havermout, stukjes dadel, amandelen, kaneel en plantaardige yoghurt.
  • Verhit wat olie of smelt wat plantaardige olie in een koekenpan en doe het havermout mengsel in de pan en druk plat met een spatel als een pannenkoek.
  • Wanneer de onderkant begint te kleuren breek je met een spatel de pannenkoek in kleine stukjes en bak deze voor een aantal minuten in de pan tot de stukjes kleuren.
  • Lekker met plantaardige yoghurt, blauwe bessen en extra banaan.