Tempeh bacon

Bacon! Zoals ik hier al schreef kan ik me niet echt herinneren hoe dat was, maar ik vind deze vegan versie wel super lekker. Nu kwam ik op Pinterest al meerdere malen recepten tegen voor bacon gemaakt met tempeh. Ik was nieuwsgierig en dook de keuken in.

Deze versie gemaakt van rijstvellen (serieus!) blijft qua bite voor mij toch bovenaan staan en lijkt voor zoveel ik kan inschatten het meest op the real thing. Ik vind die versie echter weer niet zo geschikt voor op een broodje of wrap en daar blijkt deze variant op basis van tempeh wel heel goed in te zetten! Erg lekker en makkelijk te maken.

Ingrediënten voor ongeveer 14 – 16 plakjes
140 gram tempeh
1 tbsp/15 ml. eetlepel olijfolie
2 tbsp/30 ml. agavesiroop
1/2 theelepel gemalen komijn
snufje chilipeper
1 theelepel sojasaus
1 theelepel liquid smoke *
snuf zwarte peper
olie om in te bakken

*  online verkrijgbaar en in sommige winkels, ik kocht het bij Eichholtz Delicatessen aan de Leidsestraat in Amsterdam

Bereidingswijze
Snij de tempeh in zo dun mogelijke plakken. Meng de olijfolie, agavesiroop, komijn, chilipeper, sojasaus, liquid smoke en zwarte peper in een platte schaal. Leg hier de tempeh plakjes in en laat deze aan beide kanten een minuutje marineren. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tempeh aan beide kanten bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Lydia

    Vraagje: hoe duur was de liquid smoke en hoeveel mL is dat flesje?

    22 maart 2018 at 14:15
    • Reply Suzanne

      Ongeveer een euro of vijf, zes voor 148 ml.

      29 maart 2018 at 16:16

    reageer